Vaccinationsläget i Region Dalarna: 18 mars 2021

Pressmeddelande – 18 mars 2021

Region Dalarna publicerar varje vecka aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19. Uppgifterna kommer att publiceras helgfria torsdagar på regiondalarna.se

Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

• Så många har fått en första dos: 27 915*
  • Varav 12 611* har fått en andra dos också

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Just nu vaccineras:

• personer 80 år och uppåt
  • omsorgspersonal inom kommun

Region Dalarna byter från dolt nummer till synligt

Från och med torsdag 18 mars kommer telefonnummer 010-249 99 90 visas när verksamheter från Region Dalarna ringer till allmänheten. Tidigare har dolt/skyddat nummer visats.

– Dolt nummer har framför allt använts för att värna om patienters integritet, men både verksamheter och patienter har upplevt dolt nummer som ett hinder. Genom att använda synligt nummer ökar chansen att fler besvarar samtal från vården. Detta kommer bland annat att underlätta i vaccinationsarbetet som Region Dalarna nu står inför, säger Karin Hasslund, systemförvaltare vid Region Dalarna.

På nätet och hos nummerupplysning visas Region Dalarna, men vissa nummerupplysningstjänster och appar kan visa fel adress ihop med telefonnumret. Den som väljer att ringa upp telefonnumret möts av ett automatiskt meddelande:

”Du har ringt Region Dalarna. Någon inom regionen har sökt dig. Det här numret visas vid samtal från Region Dalarna istället för att visa skyddat eller dolt nummer. Om vi behöver nå dig så återkommer vi senare. Växeltelefonisterna har inte möjlighet att spåra vem som har sökt dig. Tack för ditt samtal”.

Vaccinationsstatistik för Dalarna – andel av befolkningen, kommun och ålder

Region Dalarna redovisar varje vecka hur vaccinationen framskrider i länet vad gäller åldersgrupper och kommunnivå. Halvcirklarna visar hur många i Dalarna som har fått dos 1 respektive dos 2.

• Presstjänst Presstjänst
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se