Region Dalarna publicerar varje vecka aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19. Uppgifterna kommer att publiceras helgfria torsdagar på regiondalarna.se

Vaccinationsläget i Region Dalarna: 21 januari 2021

Pressmeddelande – 21 januari 2021

Region Dalarna publicerar varje vecka aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19. Uppgifterna kommer att publiceras helgfria torsdagar på regiondalarna.se

21 januari: Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

  • Så många doser har distribuerats till SÄBO och vårdcentraler i länet: 10 000
  • Så många har fått en första dos: 6 446 *
  • Så här många har fått en andra dos: 21 *

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Samtliga boende på länets SÄBO har fått sin första vaccindos och man har påbörjat vaccination av dos två för boende på SÄBO. Nästa vecka beräknas samtliga vid boende på SÄBO ha fått dos två. Vaccinering mot covid-19 har inletts för riskgrupp plus 70 som har hemtjänst eller hemsjukvård. Vaccination av vård- och omsorgspersonal i kommunerna samt hälso- och sjukvårdspersonal i prioriterade verksamheter är också igång, bland annat har personal på IVA och akuten fått sin första vaccindos.

– Jag vill verkligen lyfta att vaccinationerna vid vårdcentraler i länet flyter på bra och att samtliga boende på SÄBO beräknas få dos två under nästa vecka, säger Sofia Jarl (C), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande.

Regional vaccinationsplan

Region Dalarna har tagit fram en vaccinationsplan. Den behandlades på hälso- och sjukvårdsnämnden den 19 januari. Vaccinationsplanen ska ge förutsättningar för ett säkert och effektivt vaccinationsgenomförande. Målet är att Region Dalarna ska erbjuda befolkningen vaccination mot covid-19 i den takt som vaccinet levereras och i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vaccinationsplanen ska också vara en hjälp för kontinuerlig uppföljning och utvärdering av vaccinationsarbetet.

Varning för vaccinbedragare

Just nu förekommer det vaccinationsbedragare som ringer och uppger att de är från Folkhälsomyndigheten eller Region Dalarna. Medborgare kommer inte att bli uppringda och få erbjudande om vaccinering mot covid-19 och samtidigt behöva uppge Bank ID.

Ännu kan inte allmänheten boka tid för covid-vaccinering. När detta blir aktuellt kommer man i första hand kunna boka tid själv på sin vårdcentral via 1177.se e-tjänster. Vissa kommer också bli kallad via brev, eller rings in för att få sitt vaccin vid sin vårdcentral eller annan lokal.

Frågor och svar på 1177.se/Dalarna

Kostar det nåt att vaccinera sig? Måste man ta två doser? Vilka biverkningar ger vaccinet? Just nu är det många som har frågor om covid-19-vaccinering. Vi har tagit hjälp av våra smittskyddsläkare och vår vaccinsamordnare för att kunna svara på de vanligaste frågorna.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: