Vaccinationsläget i Region Dalarna: 25 februari 2021

Pressmeddelande – 25 februari 2021

Region Dalarna publicerar varje vecka aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19. Uppgifterna kommer att publiceras helgfria torsdagar.

25 februari: Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

  • Så många har fått en första dos: 14 888*
  • Så här många har fått en andra dos: 9 634*

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Telefonsupport för information om vaccinering mot covid-19

Region Dalarna öppnar nu en telefonsupport dit allmänheten kan vända sig med frågor om vaccination mot covid-19. Under de senaste veckorna har många ringt till sin vårdcentral eller vänt sig till olika företrädare inom regionen för att få information om vad som gäller för vaccination mot covid-19 i länet. På 1177.se/dalarna finns uppdaterad vaccinationsinformation, men Region Dalarna har även identifierat ett behov av att kunna få samma information muntligt.

Telefonsupporten ger inte individuell medicinsk rådgivning, men kan ge vaccinationsinformation som till exempel hur vaccineringen går till och när vaccinering kan erbjudas olika grupper.

– Vaccination är vägen framåt – så vi vill skapa förutsättningar för alla att få den information de behöver för att känna sig trygga, säger Sofia Jarl, hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande.

Telefonsupport för information om vaccinering mot covid-19: 010-249 92 88. Öppettider måndag-fredag 09:00-11:00, 13:00-15:00

Vaccinet har fördelats till 70-plus-gruppen

Utfallet från Nationell vaccinationsregistret visar att Region Dalarna framför allt har vaccinerat sin allra äldsta befolkning med de doser som hittills levererats till länet. Cirka 70 procent har fördelats till personer över 70 år. Övriga doser har fördelats till vård- och omsorgspersonal.

– Vi har prickat in och fångat den målgrupp som vi ska. Vi ligger i topp nationellt här, säger Olof Ehrs, vaccinsamordnare.

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: