Vaccinationsläget i Region Dalarna: 27 augusti 2021

Pressmeddelande – 27 augusti 2021

Region Dalarna publicerar varje fredag aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19.

Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

  • Så många har fått en första dos: 192 301*
  • Varav 160 559* också har fått en andra dos

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19 för personer som är 18 år eller äldre. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Aktuellt gällande vaccination mot covid-19:

  • personer från 16 år och uppåt vaccineras just nu

Personer med kraftigt nedsatt immunförsvar kommer erbjudas en tredje dos

I veckan kom Folkhälsomyndighetens besked att man rekommenderar att en tredje dos vaccin mot covid-19 ges till vissa personer med ett kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling. Folkhälsomyndigheten har i samråd med specialistläkare föreslagit aktuella patientgrupper, men det är behandlande läkare som gör den individuella bedömningen. Rekommendationen gäller i nuläget för individer 18 år eller äldre:

– Inom regionen har vi börjat identifiera vilka personer som berörs. Det är en heterogen grupp som går på många olika mottagningar i regionen. Nästa vecka kommer vi att kunna ge tydligare besked om hur vaccinationen ska gå till, säger Helena Ernlund, biträdande smittskyddsläkare.

Vaccinationsstatistik för Dalarna – andel av befolkningen, kommun och ålder

Region Dalarna redovisar hur vaccinationen framskrider i länet vad gäller åldersgrupper och kommun (för personer som är 18 år och äldre). Cirklarna visar hur många i Dalarna över 18 år som har fått dos 1 respektive dos 2.


  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka