Vaccinationsläget i Region Dalarna: 28 juni 2021

Pressmeddelande – 28 juni 2021

Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

  • Så många har fått en första dos: 140 494*
  • Varav 93 956* också har fått en andra dos

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Aktuellt gällande vaccination mot covid-19:

  • personer från 25 år och uppåt vaccineras just nu

Vaccinationsläget i Dalarna publiceras på fredagar
Vaccinationsläget i Dalarna publiceras vanligtvis på fredagar. På grund av midsommar publiceras dock förra veckans vaccinationsläge idag, måndag den 28 juni.

Vi hämtar uppgifterna från Nationella vaccinationsregistret (NVR) för att också få med externa vaccinatörers statistik. Uppgifterna i NVR uppdateras bara en gång i veckan på torsdag eftermiddag och Vaccinationsläget i Dalarna publicerar därför på fredag förmiddag istället.

Bra att känna till är att vissa uppgifter kommer att skilja sig något från dem vi tidigare har redovisat. På grund av olika beräkningsmodell kommer vaccinationsgraden för de äldsta grupperna att minska med upp till två procentenheter vilket dock kompenseras av att de yngre åldersgrupperna kommer att öka något.Vaccinationsstatistik för Dalarna – andel av befolkningen, kommun och ålder

Region Dalarna redovisar hur vaccinationen framskrider i länet vad gäller åldersgrupper och kommun. Halvcirklarna visar hur många i Dalarna över 18 år som har fått dos 1 respektive dos 2.


  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka