Vaccinationsläget i Region Dalarna: 3 december 2021

Pressmeddelande – 3 december 2021

Region Dalarna publicerar varje fredag aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19.

Antal vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

  • Så många har fått en första dos: 218 189*
  • Varav 210 683* har också fått en andra dos

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19 för personer som är 12 år eller äldre. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Aktuellt gällande vaccination mot covid-19:

  • Just nu vaccineras personer över 12 år med dos 1 och 2.
  • Personer över 65 år kan boka tid för dos 3.

65-79 år ska själva boka tid för dos 3!

Just nu pågår vaccination av dos 3 i gruppen 65 till 79 år, vid samma tillfälle erbjuds också influensavaccination.
– Vi får signaler att många i den här gruppen sitter och väntar på att få kallelse till vaccination. Jag vill därför uppmana alla i den gruppen att de själva måste boka vaccinationstid för dos 3, säger Olof Ehrs, vaccinationssamordnare.

77 procent av dem som är 80 år och äldre i Dalarna har fått dos 3. 41 procent av samtliga som är 65 år och äldre i Dalarna har fått dos 3.

Så här gör du för att boka covid-19 påfyllnadsdos kombinerat med influensavaccin

  • Du som fått dos 2 för mer än 5 månader sedan och är 65 år och äldre kan boka din påfyllnadsdos av covid-19 vaccin via 1177.se.
  • Behöver du hjälp att boka kan du ringa Region Dalarnas telefonsupport på 010-249 92 88, öppettider vardagar 08:00-16:00.
  • Du blir erbjuden influensavaccin under ditt besök, du kommer inte att behöva boka en separat tid för influensavaccination.

Vaccinationsbevis för evenemang inomhus

Från och med den 1 december ska den som är 18 år och äldre kunna uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis för att delta i evenemang inomhus med fler än 100 deltagare. Detta är aktuellt i de fall då arrangören väljer att kräva vaccinationsbevis; arrangörer som väljer att inte kräva vaccinationsbevis ska följa särskilda föreskrifter från Folkhälsomyndigheten för att smittsäkra evenemanget.

Den som har e-legitimation kan hämta vaccinationsbeviset från covidbevis.se. För de som inte kan e-legitimera finns möjlighet att beställa vaccinationsbevis på papper genom att fylla i en blankett som finns hos E-hälsomyndigheten.

För mer information läs Beslutade åtgärder för att motverka ökad smittspridning och vårdbelastning — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Vaccinationsstatistik för Dalarna – andel av befolkningen, kommun och ålder

Region Dalarna redovisar hur vaccinationen framskrider i länet vad gäller åldersgrupper och kommun. Cirklarna visar hur många i Dalarna över 12 år som har fått dos 1 respektive dos 2. (Den totala andelen har i och med att vi nu vaccinerar från 12 år sänkts marginellt jämfört med tidigare).
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka