Vaccinationsläget i Region Dalarna: 3 juni 2021

Pressmeddelande – 3 juni 2021

Region Dalarna publicerar varje vecka aktuella siffror över hur många i länet som har vaccinerat sig mot covid-19. Uppgifterna kommer att publiceras helgfria torsdagar på regiondalarna.se

Så många är vaccinerade mot covid-19 i Dalarna

  • Så många har fått en första dos: 125 342*
  • Varav 62 156* har fått en andra dos också

*Uppgifterna avser registrerade vaccinationer mot covid-19. Registreringen av antal genomförda doser släpar efter något och efterregistrering av uppgifter förekommer.

Aktuellt gällande vaccination mot covid-19:

  • personer från 30 år och uppåt vaccineras just nu

Vaccinturismen försvårar vaccinationsarbetet i länet

Minst var tionde vaccinationstid har bokats av personer som inte är folkbokförda i Dalarna*. Befolkningsunderlaget styr antal vaccindoser som ett län får. Antalet vaccinationstider styrs därefter av den aktuella tillgången på vaccin och hur många som bokar in sig:

– Vi kommer att sakna vaccin till Dalarnas befolkning om för många utomlänspersoner väljer att boka in sig här. Vaccinturismen försenar ett snabbt och välplanerat vaccinationsarbete i Dalarna. Nu tvingas vi skjuta på starten för 18 plus. Vi följer utvecklingen dag för dag, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M).

* Visar preliminär data

Vaccinationsviljan är fortsatt hög i Dalarna

Just nu är det många som bokar in sig för vaccination mot covid-19 i Dalarna, cirka 65 procent av alla i gruppen 30 till 59 år har bokat in sig för vaccination eller är redan vaccinerade med dos 1. Vilket gjort att vaccinationstiderna tagit slut på vissa orter (vaccinationsplatser):

– Hittar du ingen ledig tid på din ort kan du boka in dig på närmsta vaccinationsplats som har lediga vaccinationstider, säger Olof Ehrs, vaccinsamordnare.

Region Dalarna återkommer när det är dags för bokningssläpp för yngre åldersgrupper.

Vaccinationsstatistik för Dalarna – andel av befolkningen, kommun och ålder

Region Dalarna redovisar hur vaccinationen framskrider i länet vad gäller åldersgrupper och kommun. Halvcirklarna visar hur många i Dalarna över 18 år som har fått dos 1 respektive dos 2.  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@regiondalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka