Fototävling som en del av EU-projektet MATILDE

Det europeiska forskningsprojektet MATILDE, som finanserias av Europiska kommissionen, ämnar att undersöka hur internationell migration påverkar lokal utveckling och sammanhållning i europeiska landsbygds- och bergsområden.

För Sveriges del utgör Dalarna fallstudien där forskningen genomförs av Uppsala Universitet och Högskolan Dalarna, med stöd från Region Dalarna.

Fototävling #HeartofEurope

Som en del i projektet MATILDE arrangeras nu en fototävling, under perioden 9 maj – 31 oktober 2021, som går under namnet "Open your eyes for the #HeartofEurope". Med fototävlingen vill projektet lära känna dessa områden och kanske upptäcka en ny beskrivning av just landsbygden och bergsregionerna.

Var med i fototävlingen och berätta genom dina bilder hur landsbygd och bergsområden är mer välmående, mer färgstarkt och mer mångsidigt med migration.

Så här gör du för att delta:

Ansökningsformulär, regler och villkor samt sekretesspolicy finns på den engelska projektsidan.

Här kommer du till projektsidan för MATILDE (extern länk)

  • Fyll i ansökningsformuläret på projektsidan för MATILDE.
  • Ladda upp dina foton (max 3 foton) till ansökningsformuläret.
  • Lägg till en kort förklaring i ditt inlägg (max 300 tecken för varje foto) och berätta varför detta eller dessa foton visar hur migration förändrar och utvecklar landsbygden eller bergsområdena.

Tre vinnare kommer att erbjudas en unik och exklusiv online-workshop med Opher Thomson, en professionell landskapsfotograf och regissör av filmen ”The New Wild: Life in the Abandoned Lands”. Opher har i stor utsträckning arbetat i landsbygds- och bergsområden över hela Europa, och workshopen kommer att fokusera på teknik för att bättre utforska, förstå, återberätta och återspegla platser genom fotograferingens synvinkel.

Dela:

Hade du nytta av informationen?