Tulpaner

Vecka 27 - Inspirationsvecka - att skapa personliga konstbilder

Detta är en glädjefylld inspirationsvecka för dig som har en lust och en vilja att skapa konstnärliga bilder och som söker ditt eget personliga uttryck.

Ansökan stängd

Kurstid: 2024-07-01 - 2024-07-05
 
Omfattning 100%
 
Ansökan senast: 15 april 2024
Ansökan stängd

Kursbeskrivning

Detta är sommarkursen för dig som har en vilja att skapa personliga konstbilder men som inte funnit din väg dit ännu, eller som vill prova för dig otrampade stigar. Under fem dagar får kursdeltagarna bekanta sig samt experimentera med olika konstmaterial och tekniker. 

Du söker ett konstnärligt uttryck som är ditt personliga och unika, ur vilket du kan förmedla ditt kreativa budskap.
Genom att bolla med tankar, idéer och infall samt leka med olika material och tekniker, stimulerar vi experimentlust och skaparglädje.

Vi kommer bland annat att arbeta med akryl- och akvarellmålning, enkel tryckteknik, collage, återbruksmaterial och mycket mer.

Stort utrymme för egna infall och idéer kommer att finnas. Skapande är en process som måste upplevas för att förstås. Begreppet process kommer att vara centralt under våra dagar ihop.

Förhoppningen är att du efter kursen har fyllt på med kreativ lycka och fått med dig en påse med idéer till framtida konstprojekt. 

Dagarna inleds med en eller flera gemensamma övningar som utgår från en tanke, ett begrepp eller från en särskild teknik. Sedan följer eget arbete. Ibland bryter vi aktiviteten för lite mer utbyte av tankar, eller för en genomgång.

Att skapa konst innebär bland annat "att gå in i sig själv" och skapa lugn och ro. För dig som vill finns möjlighet att delta i utomhusyoga om vädret tillåter.

Inga förkunskaper eller utbildningar behövs, bara ett öppet sinne och en kreativ längtan.

Att ta med

  • anteckningsmaterial (pennor, sudd, block)
  • en rulle ej förklistrad tapet (billigt och bra att måla på baksidan av)
  • sitt eget favoritmaterial om sådant finns, t ex färger, penslar, pennor mm
  • målarrock för att skydda kläderna
  • en bra sprayflaska
  • trasor och hushållspapper att hålla material och redskap rena med
  • handduk till händerna
  • yogamatta samt yogakläder

 

Materialkostnad

En materialkostnad på 500:- tillkommer, med reservation för prisändringar under våren. Utöver denna kostnad, kan deltagarna om så önskas köpa målarduk (canvas) på metervara av kursledaren. Vid behov kan vi under kursens gång införskaffa visst material när detta är möjligt.

Om kursledaren

Helena Asplund är utbildad bildlärare, Vedic Art-lärare, självlärd mixedmediakonstnär samt yogautövare från Långshyttan i södra Dalarna. Helena har mer än 20 års erfarenhet av arbete med barn/ungdomar och bild och arbetar även med växter och trädgårdsdesign.

Kontakt

Helena AsplundKursledare

E-post: glomman_4@hotmail.com