AT i Avesta - Region Dalarna söker våra framtida specialister

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Längst söderut i Dalarna ligger Avesta. Avesta är en gammal bruksstad med driv och framtidstro. I Avesta hittar du en mix av natur och kultur med goda kommunikationer till såväl storstad som fjäll.

Avesta lasarett, invigdes 1922 och består av en internmedicinsk- och geriatrisk klinik. Lasarettet har ett upptagningsområde på ca 40 000 och är ett närsjukhus med akutmottagning dygnet runt. En stor del av arbetet är förlagt på akutmottagning där du arbetar självständigt med aktivt bakjoursstöd, på dag- och kvällstid samt helg. På lasarettet jobbar vi nära varandra vilket gör att du får ett bra kollegialt stöd. Den opererande delen av AT gör du vid Falu lasarett och då ingår även tjänstgöring nattetid. Inom psykiatrin genomförs slutenvården i Säter och Falun och öppenvården i Avesta. Primärvårdsplaceringen gör du på någon av vårdcentralerna i södra Dalarna.

Arbetsuppgifter

Det är nu dags att ansöka om AT med tillträde i mitten av augusti eller mitten av november 2024.

Vårt upplägg:

  • 6 mån invärtesmedicinska specialiteter med tjänstgöring på Avesta lasarett
  • 6 mån opererande specialiteter vid Falu lasarett alt Mora lasarett
  • 3 mån psykiatri inom den gemensamma slutenvårdskliniken Falun och Säter samt öppenvården Borlänge eller Avesta
  • 6 mån allmänmedicin, förlagd till Avesta och Hedemora kommun

På www.ltdalarna.se/atidalarna kan du läsa mer om vilka block vi har att erbjuda och hur det är att leva och bo i Dalarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig med hög social kompetens och gott omdöme. Du är lätt att samarbeta med samtidigt som du har en god förmåga till ledarskap. Du är mogen, motiverad och har god självinsikt. Du har de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som krävs för att framgångsrikt utföra arbetet som AT-läkare.

Vi söker våra framtida specialister och ser gärna att du har ett intresse av ett mer långsiktigt samarbete och en vilja att bidra till att utveckla verksamheterna tillsammans med oss i södra Dalarna.

Formell kompetens:

Du skall vid allmäntjänstgöringens början ha svensk läkarexamen och kunna uppvisa tillhörande examensbevis alternativt Socialstyrelsens beslut om allmäntjänstgöring. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket.

Vid Socialstyrelsens krav på författningskurs ska denna vara godkänd vid ansökan.

Prioriterad merit:

  • Personlig lämplighet

Övriga meriter:

  • Tidigare yrkeserfarenhet
  • Andra relevanta utbildningar
  • Genuint intresse för långsiktigt samarbete

Ansökan

I din ansökan vill vi att du har följande dokument bifogade:

- Personligt brev - vi lägger stort vikt vid ditt personliga brev och din motivering till att vilja arbeta just i Avesta

- CV

- Socialstyrelsens beslut om allmäntjänstgöring (om du läst utomlands)

- Intyg på godkänd författningskurs (om detta så krävs av Socialstyrelsen)

- Intyg och/eller rekommendationsbrev på tidigare vårdrelaterade arbeten

- Kontaktuppgifter till minst två aktuella referenser från vårdrelaterade arbeten som du arbetat nära.

Du behöver inte skicka in ditt examensbevis som bilaga till din ansökan, men du ska kunna uppvisa detta om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Se till att skicka in en komplett ansökan då vi inte kan ta emot kompletteringar via mail. Då vi läser löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan i god tid.

OBSERVERA att utdrag ut belastningsregistret - "Arbete med barn i annans verksamhet än skola och barnomsorg" - skall uppvisas vid intervjutillfället. Du måste själv begära ut utdraget hos polisen.se.

Då din tjänstgöring innebär pendling skall du kunna uppvisa att du innehar körkort för manuell växellåda.

Digitala anställningsintervjuer kommer att hållas 7--8 mars och 11--13 mars.