AT i Mora - Region Dalarna söker våra framtida specialister

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Mora är vasaloppsstaden med närhet till natur och fjäll. Mora lasarett är ett av länets två akutsjukhus och med det patientunderlag som lasarettet har i form av stora turistströmmar och friluftsanläggningar i Sälen och Idre har det en profil som traumasjukhus.

I upptagningsområdet bor cirka 80 000 personer och patientunderlaget dubbleras under turistsäsongerna. Mora lasarett har en bred verksamhet inom internmedicinska och opererande specialiteter och här får du det lilla sjukhusets trivsel och lokala kännedom. Du kommer att känna igen de flesta på sjukhuset och de känner igen dig. På akutmottagningen - där du kommer att tillbringa mycket tid - arbetar du självständigt hela dygnet med aktivt bakjoursstöd. Du får som AT-läkare se och göra mycket, vilket ger ett gott lärande med en brant inlärningskurva och bred erfarenhet. Inom psykiatrin genomförs slutenvården i Säter och Falun och öppenvården i Mora. Primärvårdsplaceringen gör du på någon av vårdcentralerna i norra/västra Dalarna.

Arbetsuppgifter

Det är nu dags att ansöka om AT med tillträde i början av augusti eller i början av november 2024.

Vårt upplägg:

  • 6 mån invärtesmedicinska specialiteter
  • 6 mån opererande specialiteter
  • 3 mån psykiatri inom den gemensamma slutenvårdskliniken i Falun och Säter samt öppenvården i Mora
  • 6 mån allmänmedicin vid någon av områdets 9 vårdcentraler

På www.ltdalarna.se/atidalarna kan du läsa mer om vilka block vi har att erbjuda och hur det är att leva och bo i Dalarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig med hög social kompetens och gott omdöme. Du är lätt att samarbeta med samtidigt som du har en god förmåga till ledarskap. Du är mogen, motiverad och har god självinsikt. Du har de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som krävs för att framgångsrikt utföra arbetet som AT-läkare.

Vi söker våra framtida specialister och ser gärna att du har ett intresse av ett mer långsiktigt samarbete och en vilja att bidra till att utveckla verksamheterna tillsammans med oss i norra och västra Dalarna.

Formell kompetens:

Du skall vid allmäntjänstgöringens början ha svensk läkarexamen och kunna uppvisa tillhörande examensbevis alternativt Socialstyrelsens beslut om allmäntjänstgöring. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket.

Vid Socialstyrelsens krav på författningskurs ska denna vara godkänd vid ansökan.

Prioriterad merit:

  • Personlig lämplighet

Övriga meriter:

  • Tidigare yrkeserfarenhet
  • Andra relevanta utbildningar
  • Genuint intresse för långsiktigt samarbete

Ansökan

I din ansökan vill vi att du har följande dokument bifogade:

- Personligt brev - vi lägger stort vikt vid ditt personliga brev och din motivering till att vilja arbeta just i Mora, norra/västra Dalarna

- CV

- Socialstyrelsens beslut om allmäntjänstgöring (om du läst utomlands)

- Intyg på godkänd författningskurs (om detta så krävs av Socialstyrelsen)

- Intyg och/eller rekommendationsbrev på tidigare vårdrelaterade arbeten

- Kontaktuppgifter till minst två aktuella referenser från vårdrelaterade arbeten som du arbetat nära.

Du behöver inte skicka in ditt examensbevis som bilaga till din ansökan, men du ska kunna uppvisa detta om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Se till att skicka in en komplett ansökan då vi inte kan ta emot kompletteringar via mail. Då vi läser löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan i god tid.

OBSERVERA att utdrag ut belastningsregistret - "Arbete med barn i annans verksamhet än skola och barnomsorg" - skall uppvisas vid intervjutillfället. Du måste själv begära ut utdraget hos polisen.se.

Då din tjänstgöring innebär pendling skall du kunna uppvisa att du innehar körkort för manuell växellåda.

Digitala anställningsintervjuer kommer att hållas 7--8 och 11--14 mars.