två kvinnor som pratar

Om Fornby

Fornby folkhögskola är en av Sveriges äldsta folkhögskolor och grundades redan 1877 av Kopparbergs läns landsting, numera Region Dalarna, som fortfarande är huvudman.

Miljön runt Fornby folkhögskola, cirka tre km utanför Borlänge centrum, är ombonad och trivsam. Skolan är från början en gammal bergsmansgård som ligger naturskönt nära Frostbrunnsdalen och Tunaån. På Fornby finns även ett bibliotek.

Fornby har sedan 1993 filial i Falun och sedan 2013 i Ludvika. Här drivs verksamheten i ändamålsenliga lokaler. Lokalerna på samtliga orter är väl utrustade med datorer, projektorer, trådlöst nät, kopiator med mera. Filialerna saknar internatboende.

Skolan har cirka 50 anställda bestående av lärare, assistenter, vaktmästare, administratörer, kökspersonal, lokalvårdare, bibliotekarie, intendent och rektor. Skolans styrelse är Kultur- och bildningsnämnden i Region Dalarna.

Kamratförbund

Fornby har ett kamratförbund som arbetar för att stärka gemenskapen mellan alla som studerar, har studerat, arbetar eller har arbetat på skolan.

Dela:

Hade du nytta av informationen?