Fiolspelare på  blomsteräng

Sommarkurs folkmusik - Fiol, sång och dans

Dags för ännu en härlig, myllrande folkmusikvecka på Malungs folkhögskola - under den vecka på året då hela Malung dansar och ler!

Anmälan fiolkurs

Anmäl dig till fiolkurs

Anmälan sångkurs

Anmäl dig till sångkurs

Anmälan danskurs

Anmäl dig till danskurs

Kurstid

14 - 18 juli 2024

Kursen startar kl 18.00 på söndagen och avslutas kl 15.00 på torsdagen.

Anmälan

Sista anmälningsdag 9 juni

Fiolkursen

På den här fiolkursen med Magdalena Eriksson får du spela både vackra melodier och danslåtar med ös och klös. Låtutlärningen sker helt på gehör. Under något pass får du också träffa Jonas Brandin och vaggas in i hans härliga Boda-sväng!

Sångkursen

Skolans sånglärare Ann-Sofi Nilsson bjuder på blandad repertoar med alltifrån vallmusik och folkliga koraler till polsketrall och ballader. Varje morgon får du värma upp och träna röstteknik, du kommer att få sjunga stämsång men också testa att sjunga solo på ett kravlöst sätt (om du vill)!

Danskursen

Välkommen till en kurs i dans som tar avstamp i polska och även bjuder på andra sväng. Kursen välkomnar dig som dansat lite eller mycket tidigare, gruppen kommer att jobba gemensamt och samtidigt ha möjlighet till individuella tips. Ett av kursens huvudfokus är relationen till musiken, vi har ynnesten att tillsammans med musikern Jonas Brandin kunna prova och utforma samspelet i rummet gemensamt. 

Till dansen spelar Jonas Brandin. Dansläraren är Klara Andersson.

 

På kvällarna umgås vi och dansar, sjunger och spelar tillsammans!

 

Vi som jobbar på kursen är:

Ann-Sofi Nilsson - sång
Magdalena "Maggis" Eriksson - fiollärare
Klara Andersson - Danslärare
Jonas Brandin - dansspelman

Kursens syfte

Kursens syfte är att ge människor möjlighet att under några sommardagar förkovra sig i svensk folkmusik genom fiolspel, sång eller folklig dans.

Kostnader

All undervisning på skolan är avgiftsfri.

Material- mat- och boendekostnader enligt nedan tillkommer.

Kostnad - inklusive frukost, lunch och material
Dubbelrum, inkl. sänglinne (i mån av plats) 3865 kr
Enkelrum, inkl. sänglinne (i mån av plats) 4255 kr
Sovsal inkl. sänglinne (Madrass på golvet) 2690 kr
Eget tält 2480 kr
Egen husvagn, inkl. el 3790 kr
Ej logi, lägsta kostnad för kursen (måltidspaket ingår) 1690 kr
 
Middag fixar var och en själv. Antingen i internatets kök eller nere på "Grönland" (Malungs centrum) där Dansbandsveckan pågår och mängder av olika matmöjligheter erbjuds. Vi ger tid för detta i schemat och kanske ser vi tillsammans till att dansbandsgästerna får en välbehövlig dos folkmusik? 
 
Tillägg boende:
Sänglinne (för dig som bor i husvagn eller tält)
(lakan, påslakan, örngott, stor + liten handduk)
150 kr
Hyra av kudde/täcke (sovsal) 120 kr
Städning (rum) 500 kr

 

Kontakt

Ann-Sofi Nilsson

E-post: ann-sofi.nilsson@malungsfolkhogskola.se

Magdalena Eriksson

Magdalena Eriksson

Musiker, spelman, kompositör och pedagog.
Magdalena Eriksson från Ångermanland har bland annat turnérat som musiker och berättare med Västanå teater, släppt album med både traditionell och nutida svensk folkmusik och jobbat som musiker på Stadsteatern i Stockholm. 

 

 

Ann-sofi Nilsson

Ann-Sofi Nilsson

Ann-Sofi Nilsson från Malung har sjungit och dansat sedan barnsben.

2015 började hon jobba som sånglärare på skolan och har också undervisat bl.a. på Musikhögskolan Ingesund 2009-2019. Det var också där hon fick sin utbildning, 1999-2003.

Under studietiden tillbringade hon en termin som utbytesstudent på Ole Bull Akademien på Voss, något som gjort avtryck i repertoaren.

Ann-Sofi älskar enkelheten och friheten i folkmusiken men backar inte för röstliga utmaningar. Hon vill att sång ska kännas naturligt och okonstlat både för utövaren och lyssnaren. Rösten ska vara ett lättillgängligt redskap för att få uppleva musik och sånggemenskap och det vill hon förmedla med sin undervisning!

 

Jonas Brandin

Jonas Brandin

Jonas Brandin, en spelman från Boda som sedan hösten 2018 är fiollärare på Malungs Folkhögskola.

Han undervisade på Bollnäs Folkhögskola 2003 - 2018 och har de senaste 12 åren arbetat med Västanå Teaters produktioner både i Berättarladan i Sunne och på turné.

 

Klara Andersson

Klara Andersson

Klara Andersson är danspedagog och dansare bosatt i Malmö, med geografiska rötter utanför Sundsvall.

Efter utbildningar från Eric Sahlström Institutet och Stockholms Konstnärliga Högskola har hon de senaste åren arbetat som danspedagog samtidigt som hon utforskar folkdansens konstnärliga former på scen, bland annat tillsammans med gruppen VAK som blev nominerade till årets nykomling på Folk & Världsmusikgalan 2023.

Ett av hennes intressen inom dansandet just nu är att balansera mellan pedagogiska frågeställningar och uppgifter och samtidigt vara nära socialdansens kärna av lekfullhet och improvisation, där kroppens musikalitet har en viktig plats.