Om oss

På Malungs folkhögskola ser vi lärandet som en livslång process och livet som en resa.

Malungs folkhögskola ligger i Malung-Sälens kommun i Västerdalarna. Skolan startade vid 1900-talets början och drivs sedan 1947 av Region Dalarna, som även driver Mora och Fornby folkhögskolor. Folkhögskolan är en fri och frivillig skolform där människor med skilda erfarenheter kan mötas, växa och utvecklas tillsammans, var och en utifrån sina behov och förutsättningar.

Dina mål och erfarenheter blir till grund för studierna och på Malungs folkhögskola finns stöd och resurser som hjälper dig att nå dina mål i din egen takt. Du kanske nyss har börjat din livsresa, vill byta bana, bygga vidare på dina kunskaper eller ge tid för dina specialintressen. Här kan du välja mellan flera utbildningar inom våra profilområden natur, kultur och hälsa. Du möter engagerad och kunnig personal som tillsammans med alla kursdeltagare ger lärandet och livet lyskraft.

Till Malungs folkhögskola är du välkommen som du är, för att lära tillsammans med andra i en kreativ och vacker miljö. Efter en kurs hos oss har du fått nya kunskaper, minnen och vänner för livet. Välkommen!

 

 

För att visa youtube-klipp måste funktionella kakor accepteras.


Ändra inställningar för kakor

"

Jag hade precis börjat spela igen när jag sökte Patrik-kursen (fiolkurs), och var jättenervös över att inte vara lika duktig som de andra eftersom jag var "nybörjare". Det släppte första dagen, när alla fick berätta vad de kunde sedan innan, och vad de ville att kursen skulle ge. I efterhand (efter en termin som gick alldeles för fort!) kunde jag inte varit nöjdare.  ”

Cornelia Palmcrantz (Folkmusik fiol - en termin)