Om oss

På Malungs folkhögskola ser vi livet som en resa och lärandet som en oändlig, kreativ och oförutsägbar process.

Vi lever i en värld dominerad av ratinglistor, där människans värde betygsätts och rangordnas. Det är en värld där kunskap och lärande ofta betraktas som konsumtionsvaror med streckkod och bäst-före datum, där livet betraktas som en tävling. Men det finns alternativ. På folkhögskolan ser vi livet som en resa och lärandet som en oändlig, kreativ och oförutsägbar process. Folkhögskolan är en fri och frivillig skolform där människor förkovrar sig och utvecklas tillsammans, var och en utifrån sina egna behov och förutsättningar.

I Malung väntar bildningståget på dig som vill påbörja den stora livsresan, som vill byta bana eller som vill bara ta en avstickare. Vi erbjuder flera avgångar och du väljer de turer som passar din egen takt. Men du är aldrig ensam. Du deltar inte i en tävlig utan i en bildningsresa. Resans slutmål bestämmer du själv. Den har du kanske redan i sikte eller kommer att upptäcka det under resans gång. I vilket fall som helst får du komma som du är. På folkhögskolan har vi inga klädkoder. Vi utövar frihet under ansvar.

Vi är en demokratisk folklig institution som framgångsrikt ordnat bildningsresor sedan 1909.

Rektor

"Jag hade precis börjat spela igen när jag sökte Patrikkursen, och var jättenervös över att inte vara lika duktig som de andra eftersom jag var "nybörjare". Det släppte första dagen, när alla fick berätta vad de kunde sedan innan, och vad de ville att kursen skulle ge. I efterhand (efter en termin som gick alldeles för fort!) kunde jag inte varit nöjdare.”

Cornelia Palmcrantz (Folkmusik fiol - en termin 2010)

Birgitta BergRektor

E-post: birgitta.berg@malungsfolkhogskola.se

Hade du nytta av informationen?