Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden.

17 maj 2019

Kunskapsutbyte om aktivt åldrande och ökat oberoende för äldre
Nyhet

​Nästa vecka, 22-23 maj, deltar Region Dalarna på en europeisk konferens i Tolmin, Slovenien. Fokus är riktat mot en ”senior marknad”. Dalarnas Hjälpmedelscenter kommer att vara på plats för att presentera sin modell för att få ny teknik och nya uppfinningar implementerade i offentlig verksamhet.

17 maj 2019

​Nu finns en samisk temaväska för lärare i grundskolan
Pressmeddelande

Region Dalarna har i samarbete med Länsbibliotek Dalarna och kommunbiblioteken tagit fram en samisk temaväska samt en lärarhandledning som vänder sig till grundskolan: "Det här materialet är ett led i att synliggör den samiska kulturen, både för den samiska eleven men också för majoriteten, säger Ann-Jeanett Stål, Region Dalarnas samordnare för nationella minoriteter.

16 maj 2019

Astmakollen i final till prestigefullt pris
Pressmeddelande

​Region Dalarna och distriktssköterskorna Maria Boström och Marie Persson är i final till ett prestigefullt pris på 50 000 kronor för arbetet med Astmakollen.

15 maj 2019

Dags att söka kulturstipendium
Nyhet

Är du yrkesverksam kulturskapare eller ung kulturutövare mellan 16 och 25 år? Då kan du söka Region Dalarnas kulturstipendium. Välkommen med din ansökan senast 15 juni.

14 maj 2019

Har du eller någon närstående erfarenhet av cancer?
Nyhet

Under hösten 2019 får du möjlighet att prova olika metoder som kan hjälpa dig i den situation du befinner dig i. Du får bland annat testa MediYoga som ett verktyg för att öka välbefinnandet och gå på föreläsningar där du kan prata om gemensamma livserfarenheter tillsammans med andra i liknande situation.