Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden.

20 november 2019

Bättre stöd till blivande föräldrar i Dalarna
Pressmeddelande

Mödrahälsovården i Dalarna tillsammans med Förlossningen och BB vid Falu lasarett, satsar på att informera personal om och utbilda instruktörer i metoden Föda Utan Rädsla. ”Nu gör vi det möjligt för alla föräldrar att få tillgång till samma information och stöd kring att föda utan rädsla," säger Anna-Lena Fältsjö, barnmorska, Region Dalarna.

18 november 2019

Följ regionfullmäktige live
Nyhet

​Idag, måndagen den 18 november, och imorgon den 19 november sammanträder regionfullmäktige i Dalarna. Vi direktsänder från regionfullmäktige i Kristinehallen i Falun på Youtube: https://bit.ly/2kNIpjh

18 november 2019

​Undvik att bli allvarligt sjuk – vaccinera dig mot influensa
Nyhet

Influensan är på ingång! För den som är gravid, över 65 år eller är kroniskt sjuk är det extra viktigt att vaccinera sig för att slippa bli allvarligt sjuk och för de personerna erbjuder Region Dalarna gratis vaccin.

15 november 2019

Nu startar årets Miljöting!
Pressmeddelande

Den 15 november är det äntligen dags för årets Miljöting, den här gången i Söderhamn. Evenemanget samlar cirka 100 miljömedvetna ungdomar i åldern 14-19 från Dalarna och Gävleborg.

14 november 2019

Fetmakirurgi ger goda resultat för patienter med typ 2-diabetes
Pressmeddelande

Fetmakirurgi leder inte bara till viktnedgång. Många tidigare diabetespatienter i Dalarna var fria från sjukdomen ett år efter fetmakirurgi och en stor andel även efter fem år. Det visar en uppföljning av långsiktiga resultat av fetmakirurgi vid bariatriska mottagningen, Falu lasarett.