Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden.

9 december 2022

Försämrat vårdplatsläge på Falu lasarett till följd av sjukfrånvaro

Pressmeddelande

Just nu ökar smittspridningen av luftvägsinfektioner i Dalarna. På grund av hög sjukfrånvaro bland medarbetarna på Falu lasarett råder nu ett försämrat vårdplatsläge inom slutenvården och akutvården. ”Alla kan bidra till att begränsa smittspridningen och trycket på vården genom att följa de råd som finns” säger Fredrik Rücker.

7 december 2022

Minska smittspridningen av luftvägsinfektioner i Dalarna

Pressmeddelande

Just nu ökar smittspridningen av covid-19, influensa och RS-virus i länet. "Det är viktigt att vi alla gör det vi kan för att begränsa smittspridningen och att de som rekommenderas vaccination mot covid-19 och influensa tar sina doser" säger Fredrik Rücker, smittskyddsläkare.

Kortfattat: Hälso- och sjukvårdsnämnden 2022-12-06

Nyhet

Nyhetsnotiser från hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde med ett urval av de politiska besluten.

Kortfattat: Kultur- och bildningsnämnden 2022-12-06

Nyhet

Nyhetsnotiser från kultur-och bildningsnämndens sammanträde med ett urval av de politiska besluten.

Region Dalarna om IVO:s kritik mot vårdplatsbrist på Falu lasarett

Pressmeddelande

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar kritik mot vårdplatsbristen inom Falu lasaretts somatiska vård. Region Dalarna tar till sig av kritiken och har redan genomfört, samt planerar att genomföra fler åtgärder för att förbättra patientsäkerheten.