Nyheter och pressmeddelanden

Här hittar du nyheter och pressmeddelanden.

31 juli 2020

Region Dalarna erbjuder PCR-prov till turister

Nyhet

​Från och med 3 augusti kan turister som är på besök i länet testa sig för covid-19 på Dalarnas vårdcentraler, även fast man är skriven i ett annat län. Testet som man kan göra är ett PCR-prov, även kallat virusprov, vilket kräver att den som provtas måste ha haft symptom i minst 24 timmar innan provtagningstillfället.

30 juli 2020

Lägesrapport covid-19 i Dalarna: 30 juli

Pressmeddelande

​Region Dalarna publicerar under semesterperioden varje torsdag efter klockan 14:00 en lägesrapport om den aktuella covid-19-situationen i länet på vår officiella webbplats regiondalarna.se.

23 juli 2020

Region Dalarna gör polisanmälan gällande misstanke om sekretessbrott

Pressmeddelande

Foton på journalanteckningar förekom i sociala medier, något som anses som ett brott mot patientsekretessen. Region Dalarna har därför polisanmält incidenten för misstanke om sekretessbrott. Tidigare har Region Dalarna anmält händelsen till Datainspektionen.

23 juli 2020

Lägesrapport covid-19 i Dalarna: 23 juli

21 juli 2020

Region Dalarna anmäler personuppgiftsincident till Datainspektionen

Nyhet

​Med anledning av att foton på journalanteckningar förekommit i sociala medier har Region Dalarna gjort en anmälan gällande en personuppgiftsincident till Datainspektionen.