Folktandvården Dalarnas logotyp

Årets handledare 2023 utsedd av Folktandvården Dalarna

Nyhet – 12 februari 2024

Utmärkelsen Årets handledare 2023 gick till tandhygienisten Kristina Svälas för hennes arbete som handledare till flera tandhygienister genom åren. Hon har arbetat som tandhygienist i 45 år och innan det 10 år som tandsköterska.

Kristina Svälas tilldelas priset med följande motivering:

”Kristina har varit handledare för tandhygieniststudenter vid folktandvården i Orsa. Hennes roll som handledare genomsyras av en genuin stolthet för yrket. Hon har skapat ett lugn i de moment som elever varit nervösa för, hon är tydlig och engagerad. Eleverna känner sig sedda och behöver inte vara rädda för att fråga, vilket tillsammans ger den bästa möjliga introduktionen för arbetslivet.”

– Jag tycker att det är positivt och roligt att det kommer fler efter mig som vill vara tandhygienist, samt att jag då också kan få ta del av nyheter som studenterna har med sig från skolan. Mitt yrke är toppen och man får träffa så många människor. Plus att jag trivs väldigt bra i Orsa och det är därför jag har arbetat här så länge, säger Kristina Svälas.

Årets handledare är ett nytt initiativ inom Folktandvården Dalarna. Initiativet har tagits för att uppmärksamma och uppmuntra tandvårdens handledare och deras arbete med blivande tandvårdspersonal.

– Folktandvården Dalarna ser fram emot att fortsätta stödja och uppmärksamma handledare inom tandvården, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef.

Folktandvården Dalarnas utmärkelse Årets handledare 2023 går till tandhygienisten Kristina Svälas.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka