Syntolkning: Kvinna som tittar på en mobiltelefon.

Ny digital mottagning för vuxna i behov av specialistpsykiatrisk vård

Pressmeddelande – 25 september 2023

Den 2 oktober öppnar Region Dalarna ”Min Vård Psykiatri”, en digital mottagning som riktar sig till patienter med psykiatrisk problematik. ”Det här är ett alternativ till fysiska möten för både nya och befintliga patienter”, säger Maria Tjäder, projektledare för Min Vård Psykiatri.

Mottagningen Min Vård Psykiatri är en länsövergripande mottagning som från 2 oktober erbjuder digital vård till personer med en eller flera av diagnoserna depression, bipolär sjukdom, och ADHD. Även den som misstänker att den har en svår depression eller bipolär sjukdom kan kontakta mottagningen.

– Den digitala mottagningen är ett alternativ till den fysiska öppenvårdsmottagningen och du kan kontakta oss oavsett vart du än bor i länet. Vi tar både emot nya patienter och patienter som redan har en kontakt inom psykiatrin som istället vill ha sin vård digitalt, säger Maria Tjäder.

Mottagningen nås via Region Dalarnas app Min Vård där invånaren själv kan boka tid för ett videomöte.

Mottagningen drivs inledningsvis som ett projekt via Division psykiatri och habiliterings utvecklingsenhet.

– Jag är så stolt över arbetet som utvecklingsledarna har gjort med uppstarten av den digitala mottagningen. Äntligen tar vi klivet in i en digital mottagning för psykiatrins patienter. Med fokus på de patienter som önskar eller behöver ett alternativ till fysiska möten erbjuder vi nu en vård som verkligen blir nära medborgaren, säger Jeanette Hjortberg, verksamhetschef för utvecklingsenheten psykiatri och habilitering.

FAKTA: Min Vård Psykiatri

Min Vård Psykiatri öppnar den 2 oktober 2023 och vänder sig till vuxna som vill ha hela sin vård hos specialistpsykiatrin via digitala vårdmöten.

Du kan kontakta oss oavsett vart i länet du bor, om du har någon eller några av diagnoserna: ADHD, bipolär sjukdom och/eller svår depression.

Vi tar också emot dig som misstänker att du har en svår depression eller bipolär sjukdom. För psykologisk videobehandling av lindrigare psykiatrisk problematik kan du istället boka en tid på Min Vård Online.

Om du misstänker att du kan ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så bör du kontakta en fysisk mottagning för bedömning av insatser. Det gäller även om du är i behov av fysiska möten inom psykiatrin.

Så här använder du Min Vård psykiatri
Ladda hem appen Min Vård.
• Leta upp mottagningen ”Min Vård Psykiatri”
• Boka ditt besök:
- nybesök - för dig som inte har kontakt med psykiatrin sedan tidigare.
- återbesök - för dig som har en pågående kontakt med psykiatrin.
• Du får ett sms med datum och tid för besöket samt instruktioner för att ansluta till ditt digitala besök.

Läs mer på 1177.se/dalarna/minvard

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka