Planering och arbete inför sommaren 2024 pågår med målet att säkra vårdplatser.

Region Dalarna arbetar för att säkra vårdplatser inför sommaren 2024

Pressmeddelande – 29 november 2023

Samarbete sker över divisions -och verksamhetsgränser inom Falu lasaretts slutenvård, med målet att säkerställa antal vårdplatser. Som en del i rekryteringsarbetet bjuder Region Dalarna in till en ”Meet and greet”, där den som söker sommarjobb har möjlighet att ställa frågor till medarbetare inom slutenvården.

Inför sommaren 2023 samarbetade man över divisions- och verksamhetsgränser inom Falu lasaretts slutenvård, med målet att förbättra vårdplatsläget och att gemensamt stärka upp där det behövdes som mest. Bättre framförhållning, ökad gemenskap över divisionsgränser och en jämnare belastning var några av de vinster som lyftes när projektet utvärderades. Projektet fortsätter inför sommaren 2024, där ett gemensamt rekryteringsarbete genomförs. För att säkerställa antalet vårdplatser behövs sommarjobbare som kan stärka upp. Det handlar om undersköterskor, sjuksköterskor, läkarstudenter och sjuksköterskestudenter, totalt 240 tjänster.

Meet and greet – ett tillfälle för kandidater att träffa verksamheter

Nytt för i år är att Region Dalarna bjuder in till en ”Meet and greet” den 5 december klockan 17.00-19.00, vid huvudentrén på Falu lasarett. Här får den som är intresserad av sommarjobb möjligheten att träffa medarbetare från verksamheterna inom slutenvården på Falu lasarett.

– Att få träffa våra medarbetare och ställa sina frågor kan vara avgörande för den som inte beslutat sig för att söka än, eller som står och väljer mellan olika arbetsgivare. Vi hoppas det här tillfället ska öka intresset över att arbeta inom slutenvården och få fler att söka sig till oss, säger Anne-Lee Eriksson, HR-specialist inom rekrytering på kompetensförsörjningsavdelningen.

Arbete för att säkra vårdplatser utifrån patienternas behov – året runt

Arbetet med gemensam sommarplanering är en del i projektet Framtidens vårdbehov, där målet är ett arbetssätt som säkerställer vårdplatser utifrån behov på årsbasis.

– Sommaren är alltid en utmaning, där Region Dalarna ska kunna tillgodose det vårdbehov som finns, samtidigt som medarbetare behöver få en välbehövd och lagstadgad semester, säger Liza Andersson, projektledare.

Att arbeta tillsammans på ett övergripande sätt är helt nödvändigt, för att hitta möjligheter och lösningar i utmaningen med Framtidens sjukvård.

– Det är tydligt att det händer något väldigt positivt när vi arbetar tillsammans på det här sättet. Det skapar möjligheter för samarbete även i andra sammanhang, och är ett viktigt steg på vägen mot omställningen till en god nära vård, säger Liza Andersson.

Mer information om Meet and greet: Sommarjobba på Falu lasarett - Region Dalarna

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka