Syntolkning: Kvinna i arbetskläder för vårdpersonal tittar in i kameran och ler

Region Dalarnas sjukhus får fina betyg av AT-läkare

Nyhet – 6 september 2023

Dalarnas sjukhus får bra resultat i SYLFs årliga AT-rankning. ”AT-läkare är framtidens specialister. Att erbjuda en allmäntjänstgöring med bra arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter bidrar till att flera väljer att stanna kvar i Region Dalarna för specialiseringstjänstgöring.” säger Åsa Dedering, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Rankingen visar att Region Dalarna håller en hög standard i förhållande till bland annat handledning och utbildning av AT-läkare. Av landets 67 AT-sjukhus ligger Avesta lasarett på en 11:elfte plats i den allmänna rankingen, medan Falu lasarett landar på en 15:e plats. Mora lasarett placerar sig på en sjunde plats i den allmänna rankingen, och på en tredje plats gällande allmänmedicinavsnittet.

– Vi är mycket glada över det fina resultatet. Jag vill rikta ett stort tack till all personal på våra vårdcentraler som alla arbetar för att våra AT-läkare ska trivas och ha en lärorik placering, säger David Thelander, studierektor i allmänmedicin för AT i norra och västra Dalarna.

Region Dalarna har flera sjukhus med anställda AT-läkare med placering inom fyra områden: invärtesmedicinska specialiteter, kirurgiska specialiteter, psykiatri och allmänmedicin.

Sylfs rapport och AT-ranking finns att läsa i sin helhet här:
AT-rankingen 2023 - Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF)

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka