Anders Fager, foto: Hilda Lindén

Rollspelsintresserade bjuds in till halvdag om spelkultur, litteratur och skrivande

Pressmeddelande – 20 mars 2024

Den 3 april bjuder Länsbibliotek och Region Dalarnas utvecklingsprojekt för spelkultur in till en föreläsning och workshop med Anders Fager. Det blir en halvdag på Tensionhuset i Falun som handlar om rollspel, spelkultur, litteratur och skrivande.

Författaren och spelutvecklaren Anders Fager var med och utvecklade rollspelsscenen i Sverige på 1980-talet. Den 3 april föreläser han på Tensionhuset i Falun om rollspelens historia och spelkultur kopplat till litteratur och skrivande. Hur växer egentligen ett rollspel fram? Hur hänger spelkulturens världsbyggen ihop med andra konstformer?

Efter föreläsningen, som är kostnadsfri, erbjuds en workshop (med föranmälan – begränsat antal platser) för dig som är aktiv inom rollspel och vill lära dig mer och fördjupa ditt skrivande för rollspel. Hur bygger man spännande relationer och hur presenterar man dem för spelarna?

När: Onsdag 3 april, föreläsning 13.00 och workshop 14.30.
Var: Tension, Trotzgatan 29, Falun.

Om Anders Fager:
Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen Svenska Kulter och har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik. Bland annat har han nominerats till Augustpriset för barnboken Kråkorna och är aktuell med romanen För gudinnan som är en gotisk kärlekshistoria baserad på skräckrollspelet KULT.

Anders Fager är sedan flera år tillbaka lärare på Skrivarakademin i Stockholm i Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Världsbyggnad och den nya kursen Att skriva för rollspel.

För frågor och information, kontakta:
lina.josefsson@regiondalarna.se
viktor.a.johansson@regiondalarna.se

Länk till anmälan:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=o5_oSrmtmU-42EQ3fUTqiodaFzNGAC9Dm3wP0Iag0HFUM1hUUUhFVTJDT1FQSVlRUU1HSEVFMzhRNC4u&web=1&wdLOR=c11EA73A9-035A-46D4-8391-0FF267086DE9

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka