Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

 

Nyheter Hjälpmedel

21 november 2019

Stort intresse för solel hos dalfolket
Pressmeddelande

Dalarnas energi- och klimatrådgivare har sedan våren 2018 haft över 1 400 rådgivningstillfällen med människor som vill veta mer om solel. ”Intresset för solel är stort”, säger Annika Persson, energi- och klimatrådgivare i Orsa, Mora och Älvdalen.

21 november 2019

Ny studie visar på lägre dödlighet vid induktion efter 41 graviditetsveckor
Nyhet

​Att sätta igång en förlossning vid 41 fullgångna graviditetsveckor istället för vid 42 tycks vara säkrare för barnets överlevnad, visar ny svensk forskning.

20 november 2019

Bättre stöd till blivande föräldrar i Dalarna
Pressmeddelande

Mödrahälsovården i Dalarna tillsammans med Förlossningen och BB vid Falu lasarett, satsar på att informera personal om och utbilda instruktörer i metoden Föda Utan Rädsla. ”Nu gör vi det möjligt för alla föräldrar att få tillgång till samma information och stöd kring att föda utan rädsla," säger Anna-Lena Fältsjö, barnmorska, Region Dalarna.

18 november 2019

Följ regionfullmäktige live
Nyhet

​Idag, måndagen den 18 november, och imorgon den 19 november sammanträder regionfullmäktige i Dalarna. Vi direktsänder från regionfullmäktige i Kristinehallen i Falun på Youtube: https://bit.ly/2kNIpjh

18 november 2019

​Undvik att bli allvarligt sjuk – vaccinera dig mot influensa
Nyhet

Influensan är på ingång! För den som är gravid, över 65 år eller är kroniskt sjuk är det extra viktigt att vaccinera sig för att slippa bli allvarligt sjuk och för de personerna erbjuder Region Dalarna gratis vaccin.