sallad

Måltider

På Fornby i Borlänge serveras mat och kaffe på skolan från vårt eget kök. Köket har stort fokus på miljöfrågor och använder närmare 70% miljömärkt mat. I viss mån kan vi erbjuda specialkost på grund av allergier (ej dietkoster). Alla typer av matbiljetter säljs i receptionen. 

På förmiddagen serverar vi kaffe med smörgås. Kursgrupperna turas om att ansvara för serveringen.

Lunch

Varje dag serverar vi lunch, som tillagas i skolans eget kök. I viss mån kan vi erbjuda specialkost på grund av allergier, men vi serverar ej dietkoster.  

Eftermiddag

På eftermiddagen serverar vi kaffe (dryck). Ett tips som vi uppmuntrar till alla kurser är att sälja kaffebröd i anslutning till eftermiddagskaffet. Ett sätt att samla in pengar till gemensamma arrangemang.

Egen mat

Vid filialen i Falun finns ingen servering men möjlighet att värma medhavd mat och äta den på skolan. Även i Borlänge är det ett alternativ. Då värmer du maten i vårt Slink-in-kök och äter den i Storstugan.

Specialkost och allergier

Det är viktigt att du anmäler till receptionen om du behöver specialkost om du är allergisk mot något (ej dietkoster). Anmälan om specialkost är viktig även om du till vardags tar med dig egen lunch. På så sätt kan vi lättare planera för våra gemensamma aktiviteter där det serveras mat.

Miljövänlig mat

2017 uppnådde vi 68 procent miljömärkta livsmedel. 2018 fick vi ta emot landstingets miljöpris för vårt utmärkta miljöarbete.