Nyheter Länsbibliotek Dalarna

5 december 2019

Anders Hult blir Region Dalarnas nya IT-direktör
Pressmeddelande

​Anders Hult har utsetts till ny IT-direktör i Region Dalarna. Han tidigare haft ett flertal positioner hos Ericsson och har de senaste åren varit chef för IT-tjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset. Anders Hult tillträder tjänsten i mars 2020.

4 december 2019

Felaktiga aviseringar om e-hälsodeklaration har skickats ut
Nyhet

3 december gick det i samband med en systemuppgradering tyvärr ut felaktiga aviseringar till ungefär 1 000 personer. Har du fått sms eller e-post om att du har en e-hälsodeklaration att fylla i inför operation (via 1177 Vårdguidens e-tjänster) kan du bortse från det. Region Dalarna beklagar det inträffade.

Avesta, Falun och Mora har schysst AT-rekrytering
Nyhet

Avesta, Falun och Mora har blivit certifierade för schysst rekrytering 2019 av SYLF (Sveriges Yngre Läkares Förening) för sin AT-rekrytering. Utmärkelsen Schysst Rekrytering premierar arbetsgivare med väl fungerande AT-utlysning och urvalshantering.

Närakut öppnas i Ludvika
Nyhet

Region Dalarna stärker möjligheterna för akut sjuka i Västerbergslagen att få vård på närmare håll. ”Vi kommer att öppna en närakut i Ludvika”, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

2 december 2019

Kristinehallen byggs om och blir större
Nyhet

Region Dalarna är tillsammans med Falu kommun och Musik i Dalarna överens om att teckna en avsiktsförklaring som uttrycker den gemensamma viljan att gå vidare med ombyggnad och tillbyggnad av Kristinehallen i Falun.