
Restaurang Gastronomen, Falu lasarett
Siffran inom parentes anger klimatpåverkan i koldioxidekvivalenter (CO2e).
V.29
Måndag 14/7
Vegetariskt: Chili sin carne med kokt ris , thurkisk yoghurt & nachos (0,4)
Dagens rätt: Chili con carne (gris/nöt) med kokt ris , thurkisk yoghurt & nachos (1,62)
Dagens rätt: Laxpudding med pepparrotssmör (0,62)
Tisdag 15/7
Vegetariskt: Pastasås med linser, tomat & rotsaker, kokt pasta (0,52)
Dagens rätt: Pastasås med soltorkad tomat, skinka, rotsaker & röd curry, kokt pasta (0,69)
Dagens rätt: Stekt kycklinglårfilé med ratatouille/beasås & vitlökskryddad klyftpotatis (0,86)
Onsdag 16/7
Vegetariskt: Indisk rotsaksgryta med kokt bulgur (0,15)
Dagens rätt: Wallenbergare (kalvfärs) med timjansås, lingonsylt & potatis (4,02)
Dagens rätt: Fiskgratäng med purjolök & örter, kokt potatis (2,33)
Torsdag 17/7
Vegetariskt: Garam masala-gryta med tomat,kokosmjölk & kikärter, basmatiris (0,32)
Dagens rätt: Biffstroganoff med basmatiris & saltgurka (5,91)
Dagens rätt: Pannkakor med sylt och grädde (0,48)
Dagens soppa: Krämig rotsakssoppa (0,17)
Fredag 18/7
Vegetariskt: Stekt grönsaksbiff med västerbottenost och potatisgratäng (0,67)
Dagens rätt: Ört & pepparbakad kotlett med rödvinssky och potatisgratäng (1,03)
Dagensrätt: Stekt fiskfilé, skarpsås med räkor och kokt potatis (0,82)
V.30
Måndag 21/7
Vegetariskt: Blomkålscurry med ingefära. chili & bladspenat, basmatiris (0,26)
Dagens rätt: Kyckling och risgratäng med rökt kalkon och banan (0,81)
Dagens rätt: Pepparrotskött med kokt potatis (6,24)
Tisdag 22/7
Vegetariskt: Broccolibiff med rostad paprika cremé & kokt potatis (0,27)
Dagens rätt: Het chorizo gryta med kokt pasta & rostad paprika cremé (0,27)
Dagens rätt: Ugnsbakad hokifilé med pestosås & potatis (2,37)
Onsdag 23/7
Vegetariskt: Halloumigryta med paprika & zucchini , kokt basmatiris (1,39)
Dagens rätt: Färsbiff med mozzarella & basilika, råstekt potatis & grana padano cremé (3,0)
Dagens rätt: Kycklinggryta Tikka masala med paprika & kikärter, basmatiris (0,66)
Torsdag 24/7
Vegetariskt: Krämig pastagratäng med champinjoner & grana padano (0,8)
Dagens rätt: Kryddig tomatsås med bacon & basilika, rostad vitlöksaioli, pasta (0,81)
Dagens rätt: Pannkakor med sylt och grädde (0,48)
Dagens soppa: Asiatisk soppa med gröna linser & grön curry (0,13)
Fredag 25/7
Vegetariskt: Morot, ost & dragonbiffar med lime & chilimajonäs, potatis (0,52)
Dagens rätt: Kycklinggratäng med ajvar & medelhavsost, basmatiris (1,0)
Dagens rätt: Bakad hokifilé med saffran & skaldjurssås & lime och chilimajonäs, kokt potatis (2,49)
V.31
Måndag 28/7
Vegetariskt: Pastagratäng med sojabitar, paprika och zucchini (0,67)
Dagens rätt: Pastagratäng med chorizo, paprika och zucchini (1,30)
Dagens rätt: Biffcurry(nötkött)kokot basmatiris och turkisk yoghurt (5,74)
Tisdag 29/7
Vegetariskt: Kikärtsgryta i röd curry med kokt basmatiris (0,30)
Dagens rätt: Kycklinggryta med champinjoner och timjan, kokt basmatiris (0,76)
Dagens rätt: Gratinerad hokiryggfilé med vitvinssås toppas med örtolja, kokt potatis (2,34)
Onsdag 30/7
Vegetariskt: Bolognese med linser, kokt pasta (0,31)
Dagens rätt: Köttfärssås(nötfärs) med kokt pasta (4,75)
Dagens rätt: Dillstekt sillflundra serveras med potatismos, skirat smör och lingonsylt (0,56)
Torsdag 31/7
Vegetariskt: Krämig nudelgratäng med sojafärs (0,73)
Dagens rätt: Pannbiff(gris/nöt) löksky, potatisstomp med gräddfil och gräslök, lingonsylt (3,32)
Dagens rätt: Het grönsakssoppa med linser, créme fraichetopp(0,31)
Pannkaka med sylt och grädde(0,48)
Fredag 1/8
Vegetariskt: Blomkålsbiffar med granapadanocremé och råstekt potatis (0,35)
Dagens rätt: Ugnsgrillad gremolatakyckling med granapadanocremé och råstekt potatis (0,92)
Dagens rätt: Ugnsgratinerad fiskfilé med soltorkad tomat och örter, råstekt potatis (2,36)
Öppettider och pris
Måndag-fredag 11.00-13.30
Pris: 119 kr
Vad innehåller maten?
I Webbmenu publicerar vi innehåll och näringsvärde för Gastronomens rätter. Klicka dig vidare för respektive maträtt.
https://webmenu.foodit.se/?r=20&m=2080&p=29&c=13833&w=0&v=Week&l=undefinedKontakt
Restaurang GastronomenFalu lasarett
Telefon:
023-49 09 23
E-post: gastronomen.restaurang@regiondalarna.se
Adress:
Svärdsjögatan