Kladdiga händer

Särskild kurs - Estetisk plattform

Estetisk plattform erbjuder introduktion till & utveckling av konstnärliga uttryck t.ex. måleri, skulptur, grafik, keramik, trä, smide, textil & glas. Kursen ger en bra grund för vidare högre utbildningar, men är lika givande för dig som fritt vill undersöka & utveckla din konstnärliga gestaltning.

Ansökan

Kurstid: 2024-08-22 - 2025-06-05

Omfattning: 100%

Löpande ansökan

Ansök här

Estetisk plattform - kursbeskrivning

Vi arbetar med egen formgivning experimentellt och kreativt i en mängd olika material och tekniker. Den skapande processen är i fokus via reflektion och samtal kring kreativitet, inlärning och konst. I alla tekniker ingår planering, processarbete, skissarbete/design samt dokumentation.
 
Kursen genomsyras av cirkulär och klimatsmart utveckling där återbruk är en naturlig del.  Dalarnas konstnärliga tradition och kulturarv är en självklar inspiration, men även aktiva konstnärer och konsthantverkare från länet och andra delar av Sverige och världen inspirerar.
 
Efter kursen kan du studera vidare på högre utbildningar inom Bild & Form. Du kan också använda dina kunskaper som kursledare eller utveckla eget skapande som företagare.
 
Estetisk plattform har ett nära samarbete med kurserna Textilt Hantverk och Modeakademin. Viktiga inslag i kursen är studiebesök, workshops, föreläsningar och utställningsarbete.
 
Vi ser gärna sökande i alla åldrar och med olika erfarenheter och bakgrund för gruppens mångfald och gemensamma lärande. 
 
Studietakten är heltid 1-2 år beroende på dina tidigare kunskaper och erfarenheter.
 

Att ta med

Konstnärsmaterial om du har.

Materialkostnad

Kurslitteratur, kursmaterial och längre studieresor betalar deltagarna själva, ca 4 000 - 9 000 kr.

 

Kontakt

Lillemor Lunde KjellinKursföreståndare

E-post: lillemor.lunde-kjellin@morafhsk.se