Tälta ute

Vecka 27 - Friluftsliv för nybörjare

Kom i gång med ditt friluftsliv på grundnivå och lär mera om att vistas ute i naturen. Få kunskapen att planera, packa, laga mat och övernatta i naturen. Vandra och tälta ute med den packning du själv behöver och dela det med andra.

Ansökan stängd

Kurstid: 2024-07-01 - 2024-07-05
 
Omfattning 100%
 
Ansökan senast: 15 april 2024

Ansökan stängd

Kursbeskrivning

Kursen ger dig färdigheter att planera och lära om friluftsliv på grundnivå, att känna dig bekväm med att naturligt ta dig ut.

Kanske också få andra i dina nära relationer att längta ut och verkligen genomföra korta eller längre turer tillsammans på fritiden.

Du får lära dig att planera dagsturer eller övernattningar i tält där du lagar maten du tar med och har förberett. Allt för att göra friluftslivet till en fin del av din prioriterade tid, året om!

Kunskaper att klara oväntade situationer i vår osäkra värld. Att vara preparerad att klara av att kunna ta hand om sig själv, sina behov och klara sig under viss tid på egen hand blir då viktigt.
Övningar och exempel varvas med genomgångar för att få en bra bild av vad du behöver. Vi delar erfarenheter med varandra och gör en övernatting ute under veckan.

Att ta med

Friluftsutrustning för sommarvandring med övernattning. En separat lista kommer till dig som antas till kursen som: bära-sova, vandra-klädsel, äta-dricka-hygien, orientera-uppleva.

Materialkostnad

Delad transportkostnad för övernattning, utskrivna materialkopior.

Om kursledaren

Maud Wessman Dernebo, fd pedagog på folkhögskolan, certifierad färdledare sommar och vinter, stor o lång erfarenhet av skog- och fjällturer. Nu extern lärare.

Kontakt

Maud Wessman DerneboKursledare

E-post: maud.wessman@hotmail.com