färgat glas

Vecka 28 - Glasmålning med Tiffanyteknik

Tiffanyteknik är en teknik där man sätter ihop små glasbitar med hjälp av kopparfolie. Under en vecka lär du dig tekniken från grunden och får ta med dig några små föremål eller en större tavla/ miniväxthus hem.

Ansökan stängd

Kurstid: 2024-07-08 - 2024-07-12
 
Omfattning 100%
 
Kursen Fullsatt
 
Ansökan stängd

Kursbeskrivning

Att arbeta med glas är spännande men kräver lite tålamod!
Vi börjar med att ”leka” med materialet och tar befintliga glasbitar och skapar små insekter, en liten båt eller mindre glasbilder. Detta för att prova alla moment i tillverkningsprocessen. Vi går igenom materialets egenskaper och får möjlighet att öva på glasskärning i vanligt fönsterglas.  Andra eller tredje dagen kan man skissa en idé och arbeta med en lykta eller glastavla som kan hänga i ett fönster, miniväxthus mm.

Alla som redan har en idé eller skiss kan gärna ta med den, men det är inget krav.

Att ta med

DET ÄR VIKTIG ATT HA TÄCKTA SKOR PÅ SIG! Sandaler eller tygskor rekommenderas INTE, detta för att inte skära sig på eventuella glasbitar som kan falla ner från arbetsbänken.

Materialkostnad

Allt material och utrustning tar kursledaren med sig. Vi använder vanligt fönsterglas, antikglas, katedralglas, kopparfolie, tenn mm. Materialkostnader betalas hos kursledaren (beroende vad man gör ca 400 kr - 1000 kr).

Om kursledaren

Angelika driver Glasateljén sedan 2017 i Göteborg. Hon är glasmästare med tyskt gesäll- och mästerbrev. Hon har arbetat med glas på olika sätt i sammanlagt 40 år.

Kontakt: info@glasateljen.se
hemsida: www.glasateljen.se

Kontakt
Angelica GeigerKursledare

E-post: info@glasateljen.se