Internationella dagen 2024

Datum: 13 mars 2024 - 13 mars 2024
Tid: 10:00 - 15:30
Plats: Stockholm

Onsdagen den 13 mars 2024 anordnar Sveriges Kommer och Regioner en heldag för dig som är förtroendevald eller tjänsteperson i kommun eller region med ett intresse för EU- och internationella frågor.

Ta del av aktuella internationella frågor

SKR:s internationella dag är ett populärt och årligt återkommande evenemang där du har möjlighet att ta del av aktuella EU- och internationella frågor som berör din kommun och region, diskutera globala och lokala utmaningar och utbyta erfarenheter med kollegor.

Efter snart 30 år av medlemskap är stödet för EU större än någonsin, ändå tycker många att det är svårt att prata om EU i den svenska politiska debatten. EU-politik och dess effekter på vardagen i kommuner och regioner gör att det borde betraktas som inrikespolitik. Sverige behöver vara en starkare röst i EU, hur når vi dit?

Med ett stundande EU-parlamentsval behöver vi alla bli trygga i att prata om EU som en naturlig del av lokalpolitiken, inte minst när det gäller EU:s framtid, sammanhållningspolitik, och solidaritet med bland andra Ukraina.

Detta och mycket annat kommer att diskuteras på Internationella dagen 2024 som arrangeras fysiskt i Stockholm. Detaljerat program presenteras vid årsskiftet men det går bra att anmäla sig redan nu. 

Anmäl dig

Tillbaka