Kepsar

Sy och sälj - entreprenörskap och sömnad, år 2

Sy och sälj-sömnad och entreprenörskap är kursen för dig som vill utveckla ditt textila skapande till en affärsverksamhet. För att gå denna kurs så är det ett krav att du har gått Sy och sälj - sömnad och entreprenörskap år 1.

Snabbfakta

Studieort: Borlänge
Studietakt: 100% distans med 11 obligatoriska 5-dagarsträffar, fördelat på ht-21 och vt-22
Längd: 1 år
Kurstid: 25 aug 2021 - 3 jun 2022. Fysiska träffar cirka var fjärde vecka.
Ansök senast: Ansökan stängd.

Kursbeskrivning

När du har studerat sy och sälj - sömnad och entreprenörskap år 1, kan du söka till år 2. Under år 2 så fördjupar vi oss i entreprenörskapet, marknadsföring, och att nå ut till kund. Företagandet blir extra viktigt.

Du som studerar år 2 går tillsammans med årskurs 1, och vissa ämnen och uppgifter är gemensamma. Du kommer också att jobba sömnadstekniskt.

Mellan de fysiska träffarna jobbar du med ditt "egna projekt" som kommer att vara att komma igång med ditt företagande. Du som studerar år 2 jobbar mer självständigt, eller i grupp med dina kurskamrater i år 2.

Antagningsvillkor

Hur långt fram i processen är du? Är du nära start? Affärsidé/affärsplan. Storytellning - påbörjad och relevant. Säljbar idé, som du uppvisar i handling i din ansökan. Besitter du viljan och drivet? Teknisk talang för textil. Du som sökande formulerar varför just "jag" i ansökan.

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.
Bekräftelseavgift: 785 kr (i denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter)
Materialavgift: 600 kr (symaskinsnålar, tråd, mönsterpapper osv) Kostnad för ex. tyger och annat material tillkommer.

Övrig fakta

Boende: Möjlighet till boende på internat finns.
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Kurstyp: Profilkurs

Kontakt

Daniel Eriksson
Telefon: 0243-239550
E-post: dae@fornby.se

Ansökan

Ansökan är stängd för terminen. Det kan eventuellt finnas restplatser att söka till start VT-22. Håll utkik på hemsidan eller på vår Facebook för mer info. 

Dela:

Hade du nytta av informationen?