Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

 

grupp unga människor

Fritidsledarutbildning

Vill du få människor att växa genom egenmakt? Som fritidsledare kan du, med hjälp av fritidsområdet, arbeta med det inom bl a öppen fritidsverksamhet, skola och ideella organisationer.

Kurslängd: 2 år
Kurstid: 19 augusti 2019 - 4 juni 2021

Fornby, en folkhögskola med 140 års historia, ligger naturskönt strax utanför Borlänge centrum. Det betyder goda kommunikationer och på skolan finns också möjlighet till internatboende.

På Fritidsledarutbildningen står empowerment, egenmakt, i centrum. Du får en stabil grund att stå när det gäller pedagogik, utvecklingspsykologi, sociologi etc. Utifrån denna grund utforskar vi hur man på bästa sätt utvecklar ungdomars självkänsla, självförtroende samt förmåga till tillit och att söka lösningar. I utbildningen ingår praktik inom olika verksamheter för att du ska hitta det område där du känner dig mest hemma.

Utbildningen är en tvåårig eftergymnasial utbildning, där vi utforskar ungdomars förutsättningar och möjligheter utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt. Det betyder att vi är nyfikna på det som fungerar och varför det fungerar. Hela människan är intressant.

Möjligheterna till arbete är goda efter avslutad utbildning, det visar de senaste årens undersökningar om vad som händer med de som går fritidsledarutbildning i Sverige.

Kontaktperson

Göran Ehn, 0243-239553

Kvinna med paraply och texten Ansök nu
Skicka in din ansökan idag

Skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor

Jajamen! Ta mig dit!

Dela:

Hade du nytta av informationen?