grupp unga människor

Fritidsledarutbildning

Vill du få människor att växa genom egenmakt? Som fritidsledare kan du, med hjälp av fritidsområdet, arbeta med det inom bl a öppen fritidsverksamhet, skola och ideella organisationer.

Studieort: Borlänge
Kurstyp: Profilkurs/Yrkesutbildning
Studietakt: 100%
Längd: 2 år
Ansök senast: Löpande antagning i mån av plats.
Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)
Kurstid årskurs 1: 17 aug 2020 - 9 juni 2021 

Kostnader:
Studierna är avgiftsfria.
Bekräftelseavgift: 1200 kr
( I denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter)
Materialavgift: 4000 kr per läsår.
Materialavgiften går till resor, studiebesök och material etc.
Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Fornby, en folkhögskola med 140 års historia, ligger naturskönt strax utanför Borlänge centrum. Det betyder goda kommunikationer och på skolan finns också möjlighet till internatboende.

På Fritidsledarutbildningen står empowerment, egenmakt, i centrum. Vi studerar hur man på bästa sätt utvecklar ungdomars självkänsla, självförtroende samt förmåga till tillit och förmåga att påverka och forma sitt eget liv. Du får en stabil grund att stå på, bland annat inom pedagogik, psykologi och beteendevetenskap, och självklart arbetar vi med de kunskapernas praktiska tillämpningen i din blivande yrkesroll. I utbildningen ingår praktik inom olika verksamheter för att du ska hitta det område där du känner dig mest hemma.

Utbildningen är en tvåårig eftergymnasial utbildning, där vi utforskar ungdomars förutsättningar och möjligheter utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Det betyder att vi är nyfikna på det som fungerar och varför det fungerar. Hela människan är intressant.

Möjligheterna till arbete är goda efter avslutad utbildning, det visar de senaste årens undersökningar om vad som händer med de som går fritidsledarutbildning i Sverige.

Antagningsvilkor

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola (från folkhögskola eller 3-årigt gymnasium) med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Samhällskunskap 1a2 samt relevant erfarenhet från yrkesområdet. Antagningsintervju tillämpas.Kontakt:

Göran Ehn
Lärare
Telefon: 0243-239550
E-post: goran.ehn@fornby.se 

 
Annika Beskow
Lärare
Telefon: 0243-239550
Banner med texten "Sök till den här kursen"

Skicka in din ansökan idag

Logga in eller skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor.

Jajamen, ta mig dit!

Dela:

Hade du nytta av informationen?