grupp unga människor

Fritidsledarutbildning

Vill du få människor att växa genom egenmakt? Som fritidsledare kan du, med hjälp av fritidsområdet, arbeta med det inom bland annat öppen fritidsverksamhet, skola och ideella organisationer.

Snabbfakta

Studieort: Borlänge
Studietakt: 100%
Längd: 2 år
Kurstid år 1: 16 aug 2021 - 10 juni 2022
Ansök senast: 16 april 2021

Kursbeskrivning

Fornby, en folkhögskola med 140 års historia, ligger naturskönt strax utanför Borlänge centrum. Det betyder goda kommunikationer och på skolan finns också möjlighet till internatboende.

På Fritidsledarutbildningen står empowerment, egenmakt, i centrum. Vi studerar hur man på bästa sätt utvecklar ungdomars självkänsla, självförtroende samt förmåga till tillit och förmåga att påverka och forma sitt eget liv. Du får en stabil grund att stå på, bland annat inom pedagogik, psykologi och beteendevetenskap, och självklart arbetar vi med de kunskapernas praktiska tillämpning i din blivande yrkesroll. I utbildningen ingår praktik inom olika verksamheter för att du ska hitta det område där du känner dig mest hemma.

Utbildningen är en tvåårig eftergymnasial utbildning, där vi utforskar ungdomars förutsättningar och möjligheter utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Det betyder att vi är nyfikna på det som fungerar och varför det fungerar. Hela människan är intressant.

Möjligheterna till arbete är goda efter avslutad utbildning, det visar de senaste årens undersökningar om vad som händer med de som går fritidsledarutbildning i Sverige.

Antagningsvillkor

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola (från folkhögskola eller 3-årigt gymnasium) med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Samhällskunskap 1a2 samt relevant erfarenhet från yrkesområdet. Antagningsintervju tillämpas.

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.
Bekräftelseavgift: 1200 kr (i denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter)
Materialavgift: 4000 kr per läsår. (materialavgiften går till resor, studiebesök och material etc.)
Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Övrig fakta

Boende: Möjlighet till boende på internat finns.
Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Kontakt

Göran Ehn
Telefon: 0243-239550
E-post: goran.ehn@fornby.se

Annika Beskow
Telefon: 0243-239550
E-post: annika.beskow@fornby.se

 

Banner med texten "Sök till den här kursen"

Skicka in din ansökan idag

Logga in eller skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor.

Jajamen, ta mig dit!

Dela:

Hade du nytta av informationen?