TradiMalung

TradiMalung

Klackarna i taket igen! 2022 års succé med folkmusik- och dansfestival på Malungs folkhögskola kommer tillbaka 2023.

Datum 2023

12-13 maj
 
 

Här ser du program och medverkande 2022:

Program.pdf

 

Folkmusik- och dansfestival

Malungs folkhögskola, Sunne Danshus, Folkmusikens hus, Malungs spelmanslag och Malung-Sälens kommun – välkomnar såväl dig som redan älskar att lyssna och dansa till låtspel med solo- och duospelmän och dig som kanske inte mött varken dansen eller musiken förr men tänker att du är ju intresserad av musik eller dans och förmodligen just därför vill ge det här en chans – för vad kan gå fel?

Vem du än är så tror TRADiMALUNG att du kommer att gilla att möta några av Sveriges mesta dansspelmän, gungande dansgolv och superba danspedagoger och det i en kommun som en gång om året drar ihop den största dansbandsfestivalen i Sverige. Vägarna dit är uppåkta, det är bara att följa spåren.

TRADiMALUNG tror också att du som enbart är intresserad av att lira själv gärna kommer. Malungs folkhögskola är ju känt för att vara ett folkmusikaliskt Mecka med plats för alla låtspelande själar som söker sig dit. Plats för eget spel finns det gott om, och dessutom möjlighet att själv spela till dans.

TRADiMALUNG har detta första år bjudit in följande spelmän:
Jeanette Evansson & Annette Torsheim
Kristofer Suha Pettersson
Mia Marine
Pelle Björnlert
Klas Anders Haglund & Gro Mari Svidal
samt Stina Brandin.
 

Därtill kommer de spelmän som arbetar på Malungs folkhögskola idag samt flera av Folkmusikens hus medarbetande spelmän och dansare att medverka på olika sätt. Vi lockar med Adrian Jones, Maria Röjås, Anna Öberg, Jonas Brandin, Brita Ström, Jon Holmén, Lotta Johansson, Ann-Sofi Nilsson, Agneta Stolpe samt Per Gudmundson.

TRADiMALUNG är en helt vanlig folkmusikfestival men utan arrad musik, stora scener eller maffig teknik men med plats för det småskaliga samspelet, den intima dansen och nära uttrycket. Kom du också!

 

Dela:

Hade du nytta av informationen?