Fiolspelare och dansare

Folkmusik & dans

Våra huvudlärare

   
Ann-Sofi Nilsson Adrian Jones Jonas Brandin
Ann-Sofi Nilsson
lärare Folkmusik sång
ann-sofi.nilsson@malungsfolkhogskola.se

Adrian Jones
lärare Folkmusik fiol
adrian.jones@malungsfolkhogskola.se
Jonas Brandin
lärare Folkmusik fiol
jonas.brandin@malungsfolkhogskola.se

     
Maria Röjås Anna Öberg Maggis Eriksson
Maria Röjås
Lärare Folkmusik sång och Personlig assistent
073-026 23 60
maria.rojas@malungsfolkhogskola.se
Anna Öberg
lärare Folklig dans 
073-039 81 25
anna.oberg@malungsfolkhogskola.se

Magdalena Eriksson
lärare Folkmusik fiol
magdalena.eriksson@malungsfolkhogskola.se

 

 

________________________________________________

Gästlärare i höst

Marie Länne PerssonMarie Länne Persson är folksångerska, balladsångerska, singer-songfinder, musiker, författare, poet mm. Hennes tradition är från Småland, där hon är född, och Östergötland, där hon bor sedan 2005. Hon växte upp med folkligt berättande, visor och låtar från sina morföräldrar och när hon efter studier till rytmiklärare i Stockholm, återkom till Linneryd i södra Småland (nära Korrö, ni vet) tog det inte lång tid innan hon hittat spelkompisar (Magnus Gustafsson, Toste Länne m.fl. och senare Ulrika Gunnarsson) och de hade bildat folkmusikgruppen Sågskära. Tack vare en balladesk berättelse från mormodern, gled fokus snart in på medeltida ballader. När färden, många år senare gått till Linköping, där balladtraditionen är riktigt frodig, skrev hon boken Källan i Slaka – en bok om svensk folkmusik. I år har Marie just genomfört Sveriges första balladfestival ”Fattig punkt Elak – Balladfestivalen på Borghamn Strand” med ballad-intresserade och -artister från runt om i Sverige samt från Norge, Danmark, Finland, England, Island, Färöarna och Lettland. 

Så Ballader blir det under Maries vecka i Malung. Ballader att sjunga, spela, dansa, tolka, se bilder till, drömma om. En ballad är en sång som i många hundra år har besjungit människors liv, våra strider, segrar, katastrofer, dilemman och galenskaper. En sång, en saga, ett hål genom tiden, ett partytrick – välkommen till de medeltida balladernas värld! 

Klicka här för att läsa mer om ballader!

 

 

________________________________________________

För att visa youtube-klipp måste funktionella kakor accepteras.


Ändra inställningar för kakor

"

"På Malungs folkhögskola sker en stor del av undervisningen i grupp. Gruppen bidrar till inspiration och lust, viktiga ingredienser för ett lyckat resultat. Den enskilda kursdeltagaren har möjlighet att både koncentrera sig på sin egen lärandeprocess och samtidigt ta del av utvecklingen hos de övriga i gruppen. Reflektioner och frågor kring lärandet behandlas gemensamt och som enskild får du svar på både dina och andras frågor”

Maria Röjås (Kursföreståndare för Folklig vissång) :

Hade du nytta av informationen?