Händer

Allmän kurs

med profilerna Omsorg eller Lev billigt må bra.

Allmän kurs

Allmän kurs är en möjlighet för dig som saknar grundläggande behörighet för högre studier, som vill utvecklas som människa eller öka kunskaper inom ett visst område. Allmän kurs finns med profilinriktningarna ”Omsorg” samt ”Lev billigt, må bra” med fokus på en hållbar livsstil.

Kurstid

22 augusti 2023 - 5 juni 2024

Kurslängd & omfattning

Heltid (100%) eller deltid (50%) under angiven kurstid.

Ansökan

Ansökan är stängd. Välkommen att söka till nästa läsår

Ett kännetecken för våra kurser är att lärandet till stor del sker gemensamt i grupp och att du som deltagare är med och påverkar innehållet. Teori och praktik kombineras och undervisningsformerna är varierade. Vi håller till både utomhus och inomhus samt arbetar för att aktivera och utmana såväl kropp som själ. Då studierna är avklarade för dagen finns det fantastiska möjligheter för skidåkning i Kläppen eller Sälen – Sveriges största skidområde, en vandringstur i skogen eller varför inte disc-golf i natursköna omgivningar?

Kursbeskrivning och syfte

Kursinnehållet beror på dina behov, förutsättningar och intressen – vi möter dig där du befinner dig. Du studerar gymnasiegemensamma ämnen eller fördjupar dig i svenska språket och du väljer den av de två profilinriktningar som intresserar dig. Periodvis studerar de två profilinriktningarna olika teman tillsammans då inriktningarna möts. Detta gäller exempelvis livsstilsfrågor, vardagsliv och värderingar, samhällsorientering samt olika perspektiv på hälsa. Under läsåret förekommer även skolgemensamma aktiviteter och studiebesök. 

Allmänna ämnen kan läsas på grund- eller gymnasienivå. Vi utgår från dina behov, förmåga och studietakt.

 

Bo på Malungs Folkhögskolas Internat

Rummen på vårt internat ligger bland annat i husen Munken, Storstugan och Nyan, de har handfat på rummet, dusch/toalett i korridoren samt gemensamt kök. På skolan finns ett handikappanpassat rum med dusch och toalett på rummet. Möbleringen är enkel med en säng, täcke och kudde och det enda du behöver ta med dig är det där lilla extra för att göra ditt rum personligt och mysigt.

Här bor du enkelt men bekvämt och kan därför fokusera fullt ut på dina studier samt härliga fritidsaktiviteter med närhet till naturen. När du bor på skolan har du fri tillgång till gymnastiksal, klättervägg, gym, bastu, träslöjdsal, textil-/skapandesal, smedja, bibliotek och övningsrum. Varje hus har gemensamma möblerade utrymmen som kök, matrum och vardagsrum. Du har också tillgång till tvättmaskin och torktumlare.

Som boende på internatet får du på skoldagar både frukost, förmiddagsfika, lunch samt middag (middag ingår ej på fredagar). Till lunch och middag erbjuder vi varierad, hemlagad husmanskost med en stor salladsbuffé. Vid varje måltid finns dessutom ett vegetariskt alternativ. Vid behov av specialkost (utöver vegetarisk), vänligen kontakta oss i förväg.

 

Profilinriktningar

Som en del av Allmän kurs väljer du en av profilerna nedan:

Studerande

Allmän kurs - Omsorg

Yrkesinriktad profil för dig som brinner för att ta hand om andra!  

Syftet med profilen är att förbereda dig för jobb eller vidare studier inom omsorg som exempelvis äldrevård, barnomsorg eller omsorg av personer med funktionsnedsättning.

Läs mer om profilinriktningen Omsorg
Lärare och student

Allmän kurs - Lev billigt må bra

Profilen innebär både praktiska och teoretiska studier med inriktning på ökad kunskap om hur dina val, dvs. din livsstil, påverkar din hälsa, ekonomi men även din omgivning. Här får du verktyg för att öka ditt välbefinnande för en hållbar framtid på alla plan. 

Läs mer om profilinriktningen Lev billigt, må bra
bord med papper och kopp

Allmän kurs

Vår deltidskurs vänder sig till dig som framför allt vill studera grundskole- och gymnasieämnen.   

Läs mer om Allmän kurs

Kontaktuppgifter för Allmän kurs

Telefon: 070-291 43 20
E-post: allmankurs@malungsfolkhogskola.se

Expeditionen

Telefon: 0280-143 00
E-post: info@malungsfolkhogskola.se