Folkdansare

Dans

På danskurserna utvecklar du ditt dansande med den folkliga dansen i fokus. Du ges möjlighet att utveckla och fördjupa din förståelse för den folkliga danstraditionen genom dansteknik, musikalitet och genrebestämd improvisation.

Till kursen spelar några av Sveriges allra främsta dansmusiker inom den folkliga genren. Undervisningen sker i grupp, med utrymme att utvecklas både individuellt och i samspel med övriga kursdeltagare. Inom kursen ordnas danskvällar och under vårarna ges möjlighet att delta på TRADiMALUNG - festivalen där spelmansmusiken och den folkliga dansen står i fokus.

Utöver dansen ges möjlighet att ta del av skolans övriga verksamhet och spännande utbildningar, som flera kurser inom hantverk och friluftsliv. Skolans anda präglas av genuina möten, öppenhet, nyfiket lärande, demokrati och hälsa. Närheten till natur och fjällmiljö öppnar för många spännande äventyr.

Anna Öberg

Anna Öberg är sedan 2011 huvudlärare i folklig dans vid Malungs Folkhögskola och har under åren undervisat på mängder av kurser och workshops både inom och utom Sverige.

Hon verkar även återkommande som gästlärare på bla Danshögskolan i Stockholm och andra institutioner inom dans, musik och scenkonst.

Som dansare och koreograf har Anna turnerat internationellt och nationellt sedan 2006 och hennes konstnärliga arbete har bla visats på scener som Dansens Hus, Norrlandsoperan, Dalateatern och Scenkonst Sörmland för att nämna några.

"Det var på Malungs folkhögskola jag själv lärde mig att dansa för länge sedan och jag minns halvåret i Olesalen som ett av de bästa i mitt liv. Upplevelsen av den ordlösa samhörigheten som uppstår genom att få vara i musik och rörelse tillsammans med andra människor - det är fortfarande något av det bästa jag vet."