Fiolspelare

Prova-på-fiolkurs

Kom till Malung då vintern är som vackrast.

Kurstid

14 februari - 17 februari 2023

Ansökan

Ansökan är öppen.
För att komma med i första urvalet, skicka in din ansökan innan 24 januari 2023.

Välkommen med din ansökan!

Kursbeskrivning

Har du funderat på att gå Fiolkursen här i Malung?

Nu har du chansen att gå hos oss under en vecka och bekanta dig med skolan, kursen och våra fiollärare Jonas Brandin och Adrian Jones. Det blir en vecka med mycket fiolspel, nya låtar och fiolteknik. Vi jobbar bl a med sväng, ornamentik, uttryck, samspel, stråkteknik, snabbhet och koordination.

I år får du också träffa vår danslärare Anna Öberg och prova på den dansundervisning som erbjuds under terminskurserna på fiol.
Du får också möjlighet att träffa de studerande på terminskursen och spela ihop och prata kring kursen och så blir det förstås spel- och danskväll!

I samband med denna "Prova på kurs" kan du också passa på anmäla dig till Malungshelgen, Fiol, sång och dans, 17-19 feb. 

Vi som jobbar på kurserna är:

Jonas Brandin, fiol

Adrian Jones, fiol

Anna Öberg, dans

Kostnader

All undervisning på folkhögskolan är avgiftsfri. Kost och logi samt en omkostnadsavgift på 600 kr tillkommer.
Material bekostas av deltagarna.

Kostnad - inklusive måltider
Dubbelrum (i mån av plats) 1820 kr
Enkelrum (i mån av plats) 1940 kr
Sovsal (Madrass på golvet) 1460 kr
Ej logi, (alla måltider ingår) 980 kr

 

Tillägg boende:
Sänglinne
(lakan, påslakan, örngott, stor + liten handduk)
130 kr
Hyra av kudde/täcke (sovsal) 105 kr
Städning (rum) 400 kr

 

 

 

Kontaktbild-Jonas_Brandin.png

Jonas Brandin

Jonas Brandin, en spelman från Boda som sedan hösten 2018 är fiollärare på Malungs Folkhögskola.

Han undervisade på Bollnäs Folkhögskola 2003 - 2018 och har de senaste 12 åren arbetat med Västanå Teaters produktioner både i Berättarladan i Sunne och på turné.

 

 

kontaktbild_Adrian_Jones.png

Adrian Jones

”Den viktigaste faktorn i musicerande är lust. Lusten är vårat bränsle, den måste hela tiden fyllas på. Lusten får oss att vilja berätta, snarare än att reproducera någonting gammalt. Med ett tydligt avstamp i traditionen, hur musiken har förts framåt, blir låtarna verktyg till våra uttryck idag. Och lusten växer sig allt starkare.”

Adrian Jones är uppvuxen i Leksand och bosatt i Ås, Jämtland. Hans första lärare var Jonas Holmén och Kungs-Levi Nilsson, men han har även med sig mycket annat genom möten med flera framstående spelmän i Siljansbygden, från studier  och i Jämtland.

Adrian är utbildad vid institutionen för folkmusik på Kungliga Musikhögskolan, där han har en konstnärlig master med fokus på fiol, altfiol och komposition. Efter många år med andrastämmor, arrangering och ensemblespel i fokus har hans intresse för melodispelet växt sig allt starkare, särskilt musiken hemifrån Leksandstrakten.

Utöver undervisningen på fiolkurserna är Adrian verksam som spelman och musiker i olika grupper. Han tycker särskilt mycket om att skriva musik där folkmusik får möta kammarmusik och andra stilar.

 

 

Kontaktbild-Anna_Öberg_2.png

Anna Öberg

Anna Öberg är sedan 2011 huvudlärare i folklig dans vid Malungs Folkhögskola och har under åren undervisat på mängder av kurser och workshops både inom och utom Sverige.

Hon verkar även återkommande som gästlärare på bla Danshögskolan i Stockholm och andra institutioner inom dans, musik och scenkonst.

Som dansare och koreograf har Anna turnerat internationellt och nationellt sedan 2006 och hennes konstnärliga arbete har bla visats på scener som Dansens Hus, Norrlandsoperan, Dalateatern och Scenkonst Sörmland för att nämna några.

"Det var på Malungs folkhögskola jag själv lärde mig att dansa för länge sedan och jag minns halvåret i Olesalen som ett av de bästa i mitt liv. Upplevelsen av den ordlösa samhörigheten som uppstår genom att få vara i musik och rörelse tillsammans med andra människor  - det är fortfarande något av det bästa jag vet."

Jonas BrandinKursansvarig

E-post: jonas.brandin@malungsfolkhogskola.se

Mer info om hur du ansöker hittar du här!

Dela:

Hade du nytta av informationen?