Ortoptist Ögonsjukvård i Dalarna

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vill du arbeta på en arbetsplats med patienten i fokus, ett modernt ledarskap och det gemensamma målet att vara en klinik i framkant?

Vi erbjuder en spännande och intressant arbetsplats inom barnögonteamet. Ögonsjukvården i Dalarna består av en stor länsövergripande ögonmottagning i Falun, fyra öppenvårdsmottagningar i Borlänge, Ludvika, Mora och Avesta samt en operationsenhet i Falun. Vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet med ca 62 000 besök/år. Barnögonteamet består av barnögonläkare, ortoptister samt medicinska sekreterare. Vi tar hand om alla barn med ögonsjukdomar i Dalarna samt barn och vuxna med skelning, motilitetsrubbningar, neurologiska sjukdomar, funktionsnedsättning samt ärftliga ögonsjukdomar.

Ortoptisterna har egna mottagningar i Falun, Borlänge, Ludvika och Mora men arbetar också tillsammans med barnögonläkarna på gemensamma mottagningar i Falun. Vi har ett öppet klimat och en stark gemenskap, är lyhörda för varandra och har yrkesstolthet. Viktigt för oss är professionalitet i bemötandet mot våra patienter. Ortoptisterna arbetar dagtid måndag till fredag och är lediga helger och röda dagar. Vi visar dig gärna vår verksamhet, så hör av dig för ett besök eller muntlig information!

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta bland annat:

  • Ortoptistmottagning med syn- och amblyopikontroller.
  • Prismabehandlingar samt uppföljning och ordination av prismaglasögon.
  • Neurologiska/ortoptiska utredningar och diagnostisering.
  • Pre-och postoperativa kontroller.
  • Förberedande undersökning av barn och vuxna inför läkarbesök t.ex. bl a med OCT, vidvinkelkamera, synfält.
  • Retcamundersökning hos för tidig födda barn tillsammans med barnögonläkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ortoptist med ortoptistexamen. Ett positivt förhållningssätt, samarbete, kommunikation och etik är viktiga delar i vårt arbete. Du behöver vara strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Stor vikt läggs på personliga egenskaper, samarbetsförmåga och flexibilitet. Heltid 100%. Tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Låter det här intressant, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).