Jobba som sjuksköterska i Dalarna

Letar du nya jobbmöjligheter eller vill du ha en förändring i vardagen? Då hoppas vi att du vill jobba som sjuksköterska hos oss på Region Dalarna.

Hos oss arbetar många sjuksköterskor som har flyttat till Dalarna från andra delar av Sverige och världen. Här i Dalarna är livet lite lättare, och naturen lite närmre. I Region Dalarna får du ett spännande jobb och en trygg anställning med goda möjligheter till professionell utveckling. Vi jobbar ständigt med att skapa en attraktiv arbetsmiljö och utveckla en arbetsplats där våra medarbetare trivs och har roligt på jobbet. Vi kan erbjuda korta kommunikationsvägar, personliga kontakter och arbete i team där du får möjlighet att växa.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du blir en viktig del i ett av våra team. Du får en trygg anställning med möjlighet att växa i din roll och påverka dina och våra arbetssätt. Dessutom erbjuder vi:

 • En skräddarsydd och gedigen introduktion.
 • Stöd och möjlighet att växa i din yrkesroll. Vi erbjuder kompetensutveckling, betald vidareutbildning och ledarskapsutveckling. För dig som vill finns också stora möjligheter till både varierade arbetsuppgifter och arbetsplatser, genom att röra dig mellan organisationens olika verksamheter.
 • Goda möjligheter att arbeta med eller bidra till forskning – vi har ett aktivt, kreativt och väletablerat forskningscentrum kopplat till Uppsala universitet och med nära samverkan med Högskolan Dalarna.
 • Möjlighet att delta i vårdens utveckling. Vi rankas högt i nationella jämförelser när det gäller resultat och kvalitet. Vi använder oss av den senaste tekniken, moderna metoder och ser medarbetare som en central aktör i arbetet med utveckling och innovation.
 • Det ska vara lätt att flytta till Dalarna. Vi erbjuder medflyttarservice för dig som har en partner som flyttar tillsammans med dig. Det finns också möjlighet till flyttbidrag och möblerat boende.

 • Konkurrenskraftiga löner.
 • Möjlighet till löneväxling till pension.
 • Friskvårdsbidrag.
 • Kostnadsfri tillgång till träningslokaler och gym på våra anläggningar.
 • Gratis simning vid utvalda badanläggningar.
 • Företagshälsovård i såväl hälsofrämjande, förebyggande som rehabiliterande aktiveter.
 • Förmånliga årskort på tåg och buss. Årsbiljetten betalas månadsvis genom nettolöneavdrag och är inte skattepliktig.
 • Flexibelt arbetstidsavtal (”flex”).
 • Semester under ditt första anställningsår. I grunden 25 semesterdagar, från 40 års ålder 31 semesterdagar och från 50 års ålder 32 semesterdagar.

Trygghet

 • Tjänstepension enligt vårt kollektivavtal.
 • Du är försäkrad om du blir sjuk eller skadas i arbetet.

Läs mer och se fler förmåner

Förmåner i Region Dalarna

Har du tankar på att vidareutbilda dig? Vi erbjuder dig som sjuksköterska möjlighet att vidareutbilda dig till specialist samtidigt som du behåller din tillsvidareanställning och din grundlön som sjuksköterska. Ett tryggt val för dig som söker nya utmaningar.

Läs om utbildningsanställning för sjuksköterskor

Vi erbjuder individuella och attraktiva arbetsvillkor för dig som arbetar natt, rotation och helg i en så kallad 24/7-verksamhet som sjuksköterska, barnmorska eller röntgensjuksköterska.

Du får ta del av:

 • Sänkt veckoarbetstid om du arbetar rotation. Det innebär att veckoarbetstiden baseras på andelen natt du arbetar. Som lägst kan vi erbjuda en veckoarbetstid om 30 timmar och 15 minuter.
 • Sänkt veckoarbetstid för dig som arbetar enbart natt. Arbetar du ständig natt är veckoarbetstiden 32 timmar och 15 minuter.
 • Större möjlighet till individanpassade anställningar – du har själv möjlighet att påverka din veckoarbetstid och återhämtningsmöjligheter.
 • Ett högre löneläge, där du får en konkurrenskraftig grundlön som är baserad på arbete i en 24/7-verksamhet.
 • Förhöjt OB-tillägg för dig som arbetar natt – 30 % högre än centrala avtal.
 • Möjlighet att söka så kallad veckoslutstjänst. Det innebär arbete fredag-söndag under en period, där du är schemalagd 65 % av en heltid med full lön.

Se film om hälsofrämjande arbetstidsmodell

Vi tror att patienten får en bättre vård när hen får möta trygga och sammansvetsade team som tar gemensamt ansvar för helheten och är delaktiga i utvecklingen av vården. Hos oss får du bli en viktig del i ett sådant team. För dig som medarbetare är vi övertygade om att det också stärker arbetsglädjen. Vi erbjuder dig en trygg anställning med möjlighet att växa i din roll och att påverka dina och våra arbetssätt.

En hyroberoende vård innebär en trygg och säker vård för våra patienter, en mer hållbar situation för personal, förbättrad arbetsmiljö och minskade kostnader. Vi lägger kostnaderna för hyrbemanning på vår egen verksamhet och möjliggör satsningar på egna medarbetares utveckling.


Region Dalarnas arbete med att bli hyroberoende

 

Medarbetare berättar

Se filmerna där några av våra medarbetare berättar om hur det är att arbeta som sjuksköterska i Region Dalarna.

Sjuksköterskan Simone, rättspsykiatriska kliniken i Säter

På Rättspsykiatriska kliniken i Säter jobbar sjuksköterskan Simone. ”Vi jobbar mycket med grunden för att personerna ska hitta en trygghet i sin vardag, hitta trygghet i livet igen”.

För att visa youtube-klipp måste funktionella kakor accepteras.


Ändra inställningar för kakor

Ambulanssjuksköterskan Anders, ambulansen i Leksand

”Den vanligaste missuppfattningen är att vi alltid springer till ambulansen och åker med blåljus.” Ambulanssjuksköterskan Anders berättar om sitt arbete på ambulansen i Leksand.

För att visa youtube-klipp måste funktionella kakor accepteras.


Ändra inställningar för kakor

Barnmorskan Anna-Lena, förlossningen Falun

Som sjuksköterska kan du vidareutbilda dig till bland annat barnmorska, intensivvårdssjuksköterska eller operationssjuksköterska. I filmen berättar barnmorskan Anna-Lena om hur det är att vara med när både barn och föräldrar föds.

För att visa youtube-klipp måste funktionella kakor accepteras.


Ändra inställningar för kakor

Lediga jobb

Välkommen till oss

Sök bland våra lediga jobb