Jobba som läkare i Dalarna

Letar du nya jobbmöjligheter eller vill du ha en förändring i vardagen? Då hoppas vi att du vill jobba som läkare hos oss på Region Dalarna.

Hos oss arbetar många läkare som har flyttat till Dalarna från andra delar av Sverige. Här i Dalarna är livet lite lättare, och naturen lite närmre. I Region Dalarna får du ett spännande jobb och en trygg anställning med goda möjligheter till professionell utveckling. Vi jobbar ständigt med att skapa en attraktiv arbetsmiljö och utveckla en arbetsplats där våra medarbetare trivs och har roligt på jobbet. På våra lasarett och vårdcentraler kan vi erbjuda korta kommunikationsvägar, personliga kontakter och arbete i team där du får möjlighet att växa.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du blir en viktig del i ett av våra team. Du får en trygg anställning med möjlighet att växa i din roll och påverka dina och våra arbetssätt. Dessutom erbjuder vi:

 • En skräddarsydd och gedigen introduktion.
 • Stöd och möjlighet att växa i din yrkesroll. Vi erbjuder kompetensutveckling och ledarskapsutveckling. För dig som vill finns också stora möjligheter till både varierade arbetsuppgifter och arbetsplatser, genom att röra dig mellan organisationens olika verksamheter.
 • Goda möjligheter att arbeta med eller bidra till forskning – vi har ett aktivt, kreativt och väletablerat forskningscentrum kopplat till Uppsala universitet och med nära samverkan med Högskolan Dalarna.
 • Vi kan erbjuda det lilla sjukhuset och den lilla vårdcentralens fördelar samtidigt som vi rankas högt i nationella jämförelser när det gäller resultat och kvalitet. Hos oss finns variationen i uppdrag från vårdcentralerna i glesbygd till det kompletta länssjukhuset. Vi använder oss av den senaste tekniken, moderna metoder och ser medarbetare som en central aktör i arbetet med utveckling och innovation.
 • Det ska vara lätt att flytta till Dalarna. Vi erbjuder medflyttarservice för dig som har en partner som flyttar tillsammans med dig. Det finns också möjlighet till flyttbidrag och möblerat boende.

 • Konkurrenskraftiga löner.
 • Möjlighet till löneväxling till pension.
 • Friskvårdsbidrag.
 • Kostnadsfri tillgång till träningslokaler och gym på våra anläggningar.
 • Gratis simning vid utvalda badanläggningar.
 • Företagshälsovård i såväl hälsofrämjande, förebyggande som rehabiliterande aktiveter.
 • Förmånliga årskort på tåg och buss. Årsbiljetten betalas månadsvis genom nettolöneavdrag och är inte skattepliktig.
 • Flexibelt arbetstidsavtal (”flex”).
 • Möjlighet till distansarbete i verksamheter där det är lämpligt. Vi berättar gärna mer om hur det kan se ut.
 • Semester under ditt första anställningsår. I grunden 25 semesterdagar, från 40 års ålder 31 semesterdagar och från 50 års ålder 32 semesterdagar.

Trygghet

 • Tjänstepension enligt vårt kollektivavtal.
 • Du är försäkrad om du blir sjuk eller skadas i arbetet.

Läs mer och se fler förmåner

Förmåner i Region Dalarna

Utöver ovanstående erbjudande och förmåner har vi ett särskilt erbjudande för dig som är specialist inom psykiatri och allmänmedicin.

 • Vi erbjuder en konkurrenskraftig grundlön. Region Dalarna har gjort stora lönesatsningar på specialister i allmänmedicin och psykiatri.
 • Lönetillägg för ST-läkare inom psykiatri och allmänmedicin. För dig som vill arbeta som ST-läkare inom psykiatri eller allmänmedicin erbjuder vi ett tillägg på 5000 kr per månad som betalas ut efter att halva ST-utbildningen är genomförd. Tillägget kan maximalt betalas ut under 36 månader.

Vi tror att patienten får en bättre vård när hen får möta trygga och sammansvetsade team som tar gemensamt ansvar för helheten och är delaktiga i utvecklingen av vården. Hos oss får du bli en viktig del i ett sådant team. För dig som medarbetare är vi övertygade om att det också stärker arbetsglädjen. Vi erbjuder dig en trygg anställning med möjlighet att växa i din roll och att påverka dina och våra arbetssätt.

En hyroberoende vård innebär en trygg och säker vård för våra patienter, en mer hållbar situation för personal, förbättrad arbetsmiljö och minskade kostnader. Vi lägger kostnaderna för hyrbemanning på vår egen verksamhet och möjliggör satsningar på egna medarbetares utveckling.

Region Dalarnas arbete med att bli hyroberoende

ST-läkare

"Jag och min fru flyttade till Dalarna på grund av det lilla sjukhusets fördelar. Här är kommunikationsvägarna kortare och det är trevlig stämning mellan olika specialiteter"

 Martin, ST-läkare från Eksjö

 

ST-läkare

"Det var fantastiskt att komma hit och känna att vintern blir en riktig höjdpunkt med skidåkning, långfärdsskridskor och pulkaåkning."

Nina, ST-läkare från Motala

Sök lediga jobb!

Se alla våra lediga jobb och välkommen med din ansökan redan i dag!

Lediga jobb i Region Dalarna

Porträtt ST-läkare

"Det är så mycket som är bra med att bo och jobba här. Jag har nära till jobbet och naturen, det är viktigt för mig”

Jessica, ST-läkare från Stockholm