Josefine - Vårdcentral Orsa

Josefine gör sin ST-tjänstgöring inom allmänmedicin på Vårdcentral Orsa.

JosefineHej Josefine! Vem är du?

32-åring, nybliven 2-barnsmamma som gör sista året på min ST i allmänmedicin på vårdcentral Orsa. Pluggade medicin i Uppsala och gjorde min AT i Mora.

Varför har du valt allmänmedicin?

Det var inget som var självklart under studietiden eller AT-tiden, men när jag gjorde min AT på vårdcentralen fick jag upp ögonen för allmänmedicin. Allmänmedicin har många fördelar så som varierat arbete, bra arbetstider som går att kombinera med familj och barn, lagom jourbelastning. Man får i stor utsträckning bestämma själv över sitt kliniska arbete till skillnad för hur det ofta är inom slutenvården där du länge under karriären jobbar under en överläkare.

Varför just Dalarna?

Jag är uppvuxen i Orsa men hade inte tänkt att jag skulle flytta "hem" igen. Jag började med att vikariera på Mora lasarett under studietiden och trivdes bra, sökte därefter AT i Mora och träffade min blivande man här. Han kommer från Stockholm men ville absolut bo kvar här, så då blev det så och vi har inte ångrat oss en sekund. Här finns vacker natur, riktiga årstider och billiga hus!

Varför Vårdcentral Orsa?

Jag gjorde min vårdcentralsplacering under AT i Orsa och trivdes väldigt bra! Det är en trevlig, lagom liten vårdcentral som har lagom nära till sjukhuset. Det betyder att vi handlägger en del akuta saker själva och får en del glesbygdstänk utan att det känns för långt bort från sjukhusets resurser.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att söka en ST-tjänst inom allmänmedicin?

Sök! Du får en bred kompetens, varierande arbetsuppgifter och kan i framtiden jobba var du vill. Du kommer att lära dig något nytt varje dag och du kommer ha rimliga arbetstider.

Har du frågor?

Vill du veta mer om hur det är att göra ST inom allmänmedicin i Dalarna? Vi svarar gärna på dina frågor - hör av dig! 

Kontakta oss

E-post: st.rekrytering@regiondalarna.se

Möt våra ST-läkare inom allmänmedicin

Här hittar du intervjuer och reportage där våra egna ST-läkare berättar om sin tjänstgöring inom allmänmedicin.

Läs mer om våra ST-läkare inom allmänmedicin

ST-tjänstgöring i Region Dalarna

I Dalarna finns flera möjligheter att söka ST-tjänst med goda framtidsutsikter.

Läs mer om ST inom allmänmedicin i Region Dalarna