Sem vik Sjuksköterska Akutmott, avd 90, avd 95 och Natt Länsvuxenpsykr

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Nu söker vi sjuksköterskor för semestervikariat till Akutmottagningen, avdelning 90 och 95 för tjänstgöring 24/7.

Länsvuxenpsykiatri Falun Säter har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin med huvuduppgift att vårda och behandla patienter vid akuta psykiatriska tillstånd. Klinikens enheter finns uppdelat i Säter och Falun. I Säter finns länets enda psykiatriska akutmottagning samt avd 90 och 95. I Falun finns beroendecentrum, en allmänpsykiatrisk avdelning, mottagning för ätstörningar, mottagning för ECT.

  • På avdelning 90 i Säter vårdas patienter med allvarliga psykiatriska symptom som har behov av intensiv omvårdnad och övervakning, t ex vid psykoser och maniska skov. En stor del av patienterna vårdas enligt LPT. Avdelningen har 10 vårdplatser och en hög bemanning dygnet runt. 
  • Avdelning 95 i Säter är en allmänpsykiatrisk avdelning med 18 platser för patienter med olika psykiatriska diagnoser och stort vårdbehov. Patienterna vårdas enligt HSL eller LPT. På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor och skötare tillsammans i vårdlag.

I tjänsten ingår arbete på dag/kväll och varannan helg alternativt nattjänstgöring varannan helg.

Vill du prova att jobba hos oss? Jobbar du i sommar och blir intresserad av psykiatrin så kan du få börja din anställning med ett kliniskt basår.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Psykiatriska Akutmottagningen i Säter arbetar du med att möta och bedöma patienters psykiatriska tillstånd via telefon och direkt på mottagningen. I första mötet med patienten prioriterar du patienten med hjälp av triageringssystemet RETTS. Sjuksköterskan har en viktig roll på akutmottagningen och gör prioritetsbedömningar, ger hänvisning och informerar om olika behandlingsalternativ. Erfarenhet av psykiatri krävs.

  • Som sjuksköterska på avdelning 90 leder och ansvarar du för omvårdnadsarbetet och ronden. Övriga arbetsuppgifter är samtal, med patienter, anhöriga, vårdgrannar, SIP/vårdplaneringar, provtagningar och läkemedelshantering. En Vårdsamordnare ansvarar för avdelningens ÖPT-patienter och stöttar sjuksköterskorna vid kontakter med vårdgrannar.
  • Som sjuksköterska på avdelning 95 leder och ansvarar du för omvårdnadsarbetet. Vårdlaget består oftast av en sjuksköterska och en skötare under ett arbetspass, gemensamt ansvarar man för de patienter som ingår i vårdlaget. Sjuksköterskan är den som leder teamronden och ansvarar för att fördela arbetet under dagen i samråd med övriga i vårdlaget. Övriga arbetsuppgifter är samtal med patienter, anhöriga, vårdgrannar, SIP/vårdplaneringar, provtagningar och läkemedelshantering. Vårdsamordnare finns, som ansvarar för avdelningens ÖPT-patienter och stöttar övriga sjuksköterskor vid kontakter med vårdgrannar. Avdelningen har en avdelningssamordnare som ansvarar för telefonen måndag-fredag, dagtid och utför vårdadministrativa uppgifter.

På båda våra avdelningar arbetar sjuksköterskor, läkare och skötare tillsammans och samarbetar med klinikens Behandlingsteam med kurator, psykolog. Alla patienter får två Kontaktpersoner som har ett särskilt omvårdnadsansvar under vårdtiden

APK Säter behöver också sjuksköterskor som kan jobba natt i sommar, då tillsammans med en erfaren kollega. På natten ansvarar en sjuksköterska för avd 90 och avd 95 och en sjuksköterska för psykakuten. Nattetid finns alltid jourhavande specialistläkare på plats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett intresse av att arbeta med vård- och behandlingsinsatser till patienter med allvarliga psykiatriska symtom i det akuta skedet.

Specialistutbildning i psykiatri samt erfarenhet av arbete inom psykiatri ses som meriterande.

Ansökan

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.