Leg Sjuksköt/socionom/steg 1 terapeut till vuxenpsykiatrin Mora

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Utrednings och behandlingsteamet tillhör Vuxenpsykiatrin för Norra Västra Dalarna. Vi har ett stort upptagningsområde med Leksand/Rättvik i söder, Malung/Sälen i väster och Mora/Orsa mitt i, samt Älvdalen/Särna i norr. I vårt team är vi 15 medarbetare som ansvarar för psykiatrisk utredning och behandling som främjar hälsa och kan ge ökad livskvalitet. I vårt team finns psykologer och ett flertal medarbetare som har steg 1 och steg 2 utbildning inom KBT/PDT, samt ett DBT-team. Vi har även numera 2 st. arbetsterapeuter i teamet. Således finns en god möjlighet till både kollegialt och terapeutiskt utbyte. Det finns även tillgång till handledning.

Arbetsuppgifter

Som terapeut hos oss kommer Du att arbeta både självständigt och varierat. Terapeutens uppgift inom vuxenpsykiatri är att erbjuda terapeutisk behandling, både individuellt och i grupp. I samarbete med kollegor och i samråd med patient och närstående bedömer Du den enskildes behov av vård och behandling. Behandlingsmetoderna är evidensbaserade. Som terapeut arbetar du bl.a med terapibedömningar, enskilda terapibehandlingar, gruppterapi och viss psykoedukation. Vi har samverkan med övriga yrkeskategorier inom de tre mottagningar som finns i vår sektor, samt även viss samverkan med andra offentliga verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel och självständigt kan organisera samt planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar ansvar för ditt arbete och har förmåga att driva processer framåt. För att lyckas i rollen ser vi att Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunicerar väl med andra. Som terapeut ska du ha en grundutbildning inom hälso- och sjukvård och du blir anställd i din grundprofession. Du behöver vara legitimerad som terapeut, alternativt ha en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). Det även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatri. Varmt välkommen med Din ansökan!

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.