Behöver du boende?

Region Dalarna erbjuder möblerade lägenheter eller rum som är fullt utrustade och ligger nära lasarett till personal, studenter och patienter.

Boenden finns i Falun, Mora, Ludvika och Avesta. Vi har personal-, student- och patientboende som hyrs ut i maximalt 6 månader. Alla våra bostäder hyrs ut möblerade i befintligt skick och är djur- och rökfria.

Falun

I Falun på Sturegatan finns det 50 stycken möblerade 1-2-bäddslägenheter med pentry och badrum och gemensamt kök. Dessa hyrs i första hand ut till läkarstudenter med avtal. Under juni-augusti hyrs dessa ut till anställda inom regionen.

I Falun på Åsgatan finns det 9 stycken möblerade enbäddsrum i korridor med gemensamt kök och badrum. Dessa hyrs i första hand ut till våra egna läkare med avtal. Under juni-augusti hyrs dessa ut till anställda inom regionen.

Mora

I Mora finns 33 stycken möblerade rum med 1-2 bäddar och möblerade lägenheter med 1-2 rum på lasarettsområdet.

Ludvika

I Ludvika finns 7 stycken möblerade lägenheter med 1-2 bäddar. I lägenheterna finns eget badrum men ett gemensamt kök.

Avesta

I Avesta finns det 5 stycken möblerade rum i korridor, 7 stycken möblerade lägenheter och även ett kollektivboende med 4 separata sovrum.

Om uthyrningen

Region Dalarna har ett begränsat antal lägenheter och rum som hyrs ut enligt en fastställd prioritering. Det betyder att det finns en fastställd ordning hur de tilldelas. Tyvärr innebär det att det begränsade antalet lägenheter och rum inte räcker till åt alla. Efterfrågan på våra bostäder är periodvis mycket stor.

Om du har hyrt ett boende via oss har du fått all information om in och utflytt via din bokningsbekräftelse.

Ansök om personalbostad

Här kan du ansöka om möblerad personalbostad i Avesta, Falun, Ludvika eller Mora.

Ja, jag vill ansöka

Kontakta oss

Regionservice - bostäder

E-post: boende.dalarna@regiondalarna.se