Enig regionstyrelse föreslår Anna Thörn som ny regiondirektör

Pressmeddelande – 7 februari 2023

En enig regionstyrelse har beslutat att föreslå Anna Thörn som ny regiondirektör i Region Dalarna. Regionstyrelsens ordförande har i uppdrag att slutföra rekryteringen. "Vi är mycket glada över rekryteringen. Anna Thörn har en gedigen ledarerfarenhet från politiskt styrda organisationer", säger regionstyrelsens ordförande Elin Norén (S).

Anna Thörn är 55 år och kommer närmast från en befattning som kommundirektör i Norrköping. Hon har dessförinnan varit kommundirektör i Söderköping samt har en bakgrund som ledare inom skolvärlden.

– Anna Thörn är en erfaren ledare som utstrålar energi, driv och entusiasm samtidigt som hon är tydlig och uppvisar mod. Vi har gjort en omfattande referenstagning som bekräftar vår positiva bild av Anna. Hon har goda förutsättningar att leda en komplex organisation som Region Dalarna, säger Elin Norén.

Anna Thörn beräknas tillträda tjänsten som regiondirektör den 1 april 2023.

– Jag är stolt och glad över förtroendet att få leda organisationen Region Dalarna med sitt breda och komplexa samhällsuppdrag. Dalarna är dessutom ett spännande län med både rik historia och stark innovationskraft, säger Anna Thörn.

Många sökande till tjänsten
Drygt 30 personer sökte tjänsten som regiondirektör. Intervjuer med ett stort antal sökande har genomförts. Anna Thörn var dock ensam slutkandidat när hon presenterades för fackliga företrädare och regionstyrelsen.

– Vi har haft en bra process och vi är politiskt överens om att Anna Thörn är en stark kandidat som vi känner stort förtroende för, säger oppositionsråd Björn Ljungqvist (M) som deltagit i rekryteringsgruppen.

När Anna Thörn tillträder kommer nuvarande regiondirektör Karin Stikå Mjöberg att växla över till att vara biträdande regiondirektör, enligt tidigare överenskommelse.

– Genom att ta tillvara Karins stora erfarenhet säkrar vi kontinuitet och kompetens i organisationen, något som är särskilt viktigt i en orolig tid i vår omvärld, säger Elin Norén.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka