Tandvårdpersonal tar en röntgenbild av en kvinnlig patient.

Folktandvården Dalarna populärt bland tandläkarstudenter

Pressmeddelande – 12 juli 2023

I år är det fler tandläkarstudenter än någonsin som sommarjobbar hos Folktandvården Dalarna. Under sommarmånaderna har 17 tandläkarstudenter erbjudits sommarjobb på någon av Folktandvården Dalarnas kliniker.

Studenterna kommer framförallt från nationella lärosäten men några sökande studerar också utomlands och vill tillbringa några veckor i Dalarna i sommar. Studenterna är utspridda från Avesta i söder till Malung/Sälen i norra delen av Dalarna. Allra störst har intresset för att sommarjobba varit på Tandvårdshuset i Borlänge och på handledarkliniken Origo i Falun som tar emot sju respektive tre stycken tandläkarstuderande under sommaren.

- Det är roligt att intresset för att sommarjobba på våra kliniker har blivit så stort. Att erbjuda tandläkarstudenter sommarjobb är en viktig del i det kompetensförsörjningsarbete som pågår för att säkerställa det långsiktiga utbudet till tandvård i Dalarnas invånare säger Anna Rinstad, Kvalitet-och utvecklingschef.

- Tyvärr har vi inte haft möjlighet att anställa alla som varit intresserade av att arbeta i Dalarna i sommar, då intresset varit rekordstort.

    Från och med termin nio så får tandläkarstudenterna arbeta på tillfällig legitimation under handledning av erfaren kollega. Innan dess arbetar tandläkarna med assisterande sysslor för att bekanta sig med yrket.

    Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
    Tillbaka