Syntolkning: blommande hägg

Helena Ernlund tar över som tillförordnad smittskyddsläkare

Pressmeddelande – 17 maj 2023

Onsdag 17 maj är Inger Anderson von Rosens sista dag som tillförordnad smittskyddsläkare i Region Dalarna. Helena Ernlund tar över uppdraget fram till slutet av juli 2023 då Fredrik Rücker är tillbaka som smittskyddsläkare.


Inger Andersson von Rosen tog över rollen som tillförordnad smittskyddsläkare i Region Dalarna i slutet av januari 2023. Den 17 maj 2023 löper hennes tillförordnande ut.

– Jag kom hit för att under några månader stötta Dalarnas förebyggande smittskyddsarbete. Tveklöst en utmaning – inte minst i tider av pandemi och ansträngd ekonomi – men jag har haft tur med proffsiga kollegor. Så, jag har trivts gott och är riktigt glad för att, under denna vackra vårvinter, ha fått stifta närmare bekantskap med Falun och omnejd, säger Inger Andersson von Rosen.

Helena Ernlund, överläkare på infektionskliniken i Falun och tidigare smittskyddsläkare, blir tillförordnad smittskyddsläkare till dess att ordinarie smittskyddsläkare Fredrik Rücker är tillbaka från sin föräldraledighet i slutet av juli.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka