Invigning av familjecentralen Sopranen i Borlänge, exteriör

Nu invigs familjecentralen i Borlänge

Nyhet – 12 maj 2023

2021 tog Region Dalarna och Borlänge kommun första spadtaget till byggnationen av Borlänges första familjecentral. Under fredagen den 12 maj invigdes familjecentralen Sopranen.
”Genom tidig upptäckt och tidiga insatser går det att förebygga sjukdom och ohälsa, och här finns allt samlat på en och samma plats. Vi vill ge alla barn en bra start i livet och möjlighet till en trygg uppväxt, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Sofia Jarl (C).

Familjecentralens verksamhet kommer att arbeta med och för Borlänges familjer genom att erbjuda mödra- och barnhälsovård samt tillgång till Borlänges enda kommunala öppna förskola. Här kommer även socialtjänstens förebyggande verksamhet att bedrivas.

– Unikt för familjecentralen i Borlänge är ett utökat hembesöksprogram för förstagångsföräldrar och de som får sitt första barn i Sverige. Initiativet kommer från Socialstyrelsen och finns idag endast på fyra orter i Sverige, säger Christina Bång, avdelningschef på barnvårdcentralen Jakobsgårdarna.

– Familjecentralen är en satsning på barns uppväxtvillkor i Borlänge kommun. Den ska vara en naturlig plats för alla små barn och deras familjer, samtidigt som att det också ges möjlighet att erbjuda särskilt stöd och resurser för de som behöver oavsett vad deras behov eller utmaningar är, säger Sofia Jarl.

Syntolkning: Familjecentralen Sopranen i Borlänge, exteriör

Syntolkning: Familjecentralen Sopranen i Borlänge, exteriör

Syntolkning: Familjecentralen Sopranen, skylt


Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka