Nu kan du hämta Hälsoalmanackan 2023.

Nu kan du hämta ett exemplar av Hälsoalmanackan 2023

Pressmeddelande – 14 november 2022

Från och med vecka 46 kan den som är 65 år eller äldre hämta Region Dalarnas Hälsoalmanacka 2023 på länets vårdcentraler, tandvårdskliniker eller lasarett. Almanackan kommer också att finnas på Hjälpmedelsshopen i Falun, Borlänge och Mora.

– Hälsoalmanackan är en återkommande insats i vårt uppdrag att informera invånarna om hälsa och vård, det är ett trevligt sätt att nå ut med information som vi hoppas ska bli uppskattat, säger Sofia Jarl, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, Region Dalarna.

För fjärde året i rad erbjuds hälsoalmanackan till Dalarnas seniorer. Almanackan innehåller bland annat råd om hur man tar hand om sin egen hälsa och information om vart man vänder sig om man är i behov av vård.

– Hälsoalmanackan är ett komplement till våra övriga kanaler för att nå ut med information till så många som möjligt i den äldre målgruppen. Det behöver finnas alternativ till digital information för den som är i behov av det, säger Cecilia Anderssén kommunikationschef, Region Dalarna.

Den som vill ha en hälsoalmanacka kan hämta sitt exemplar kostnadsfritt från och med vecka 46. Almanackan finns att hämta på Region Dalarnas vårdcentraler, tandvårdskliniker och lasarett samt hjälpmedelsshopen i Falun, Borlänge och Mora. Almanackan skickas även till Mediciniskt Ansvarig Sjuksköterska (MAS) i Dalarnas kommuner så att den som inte kan besöka en vårdinrättning, exempelvis personer som har hemsjukvård, kan få en almanacka hem till sig.

Hälsoalmanackan 2023 är en del i Region Dalarnas uppdrag att ge invånare information om hälsa och vård. Den har tagits fram av regionens kommunikationsenhet tillsammans med medarbetare i Region Dalarnas hälso- och sjukvård samt tandvården.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka