Folktandvården Dalarna bjuder tillsammans med några av länets bibliotek under vecka 41-43 in till en utställning där tandvårdspersonal presenterar sina senaste forskning- och utvecklingsprojekt inom tandvård.

Nu kan du ta del av den senaste forskningen inom tandvård

Pressmeddelande – 7 oktober 2022

Är du nyfiken på den senaste forskningen inom tandvård? Folktandvården Dalarna bjuder tillsammans med några av länets bibliotek in till en utställning där tandvårdspersonal presenterar sina senaste forskning- och utvecklingsprojekt. 

Posterutställningen pågår under vecka 41-43. Syftet är att berätta om ny kunskap inom tandvårdsområdet och hur Folktandvården arbetar för att ständigt förbättra vårdkvalitén. Besökare kan bland annat läsa om hur smärtan efter en operation av visdomständer kan minskas, hur muncancer kan identifieras tidigare samt vad Folktandvården kan göra för att förbättra barns munhälsa.

Målet med Folktandvården Dalarnas forskning- och utvecklingsarbete är att stimulera och stödja forskning inom tandvård och att utveckla medarbetarnas vetenskapliga kompetens.

– Folktandvården Dalarna arbetar ständigt med förbättringar för att nå hög kvalitet på tandvården och att kunna erbjuda en jämlik tandvård. Forskningen är viktig för att utveckla framtidens tandvård och folkhälsoarbete. Det är forskning och utveckling som leder fram till nya rutiner, utvärdering av arbetssätt och bättre sätt att behandla patienter, säger Kristina Edman, Forskningsstrateg och tandhygienist.

Forskning med fokus på patienten

Forskningsarbetet inom Folktandvården Dalarna sker genom olika kliniknära forsknings- och utvecklingsprojekt. Forskning och utveckling utgår från Region Dalarnas forskningsstrategi; patientnyttan i fokus och en uttalad hälsoinriktning. Forskningen inom tandvård samarbetar med Centrum för klinisk forskning i Dalarna.

Utställningen pågår vecka 41-43

Besökare kommer inte få konkreta munvårdstips eller patientråd, däremot förhoppningsvis en nyfikenhet på tandvård och en inblick i hur tandvården arbetar för att ge tandvård av hög kvalitet.

Utställningen kommer finnas på följande bibliotek:

Vecka 41:

  • Gagnef bibliotek
  • Hedemora stadsbibliotek
  • Mora bibliotek
  • Smedjebackens bibliotek

Vecka 42:

  • Ludvika bibliotek
  • Säters bibliotek
  • Vansbro bibliotek

Vecka 43:

  • Leksands bibliotek

Vecka 42-43:

  • Falu lasarettsbibliotek

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka