Tandläkarstudenterna Andrea Oseguera Riojas och Nina Ali trivs på Folktandvården i Smedjebacken. Nina kan tänka sig att jobba på en lite större klinik i Dalarna när hon är färdig tandläkare. På bilden syns även allmäntandläkare Fares Jamal Eddin.

Tandläkarstudenter från Riga gör praktik i Dalarna

Pressmeddelande – 22 september 2022

Just nu gör tio tandläkarstudenter från olika länder praktisk tjänstgöring inom Folktandvården Dalarna. ”Vi hoppas att de ska vilja återvända till oss för att jobba efter att de tagit examen”, säger Michaela Hedberg, divisionschef Folktandvården Dalarna.

Folktandvården Dalarna har sedan några veckor tillbaka utökats med en grupp tandläkarstudenter från olika länder som går sista terminen på den 5-åriga tandläkarutbildningen i Riga.

Totalt är det tio tandläkarstudenter från Kina, Tyskland, Italien och Sverige som gör sex veckors praktisk tjänstgöring på fem tandvårdskliniker i länet: Orsa, Gagnef, Borlänge, Smedjebacken och Ludvika. 

–  Förutom att det är otroligt uppskattat bland både personalen och studenterna så innebär det att fler patienter kan få hjälp på Folktandvården, så det är väldigt lyckat, säger Anneli Hedberg, verksamhetschef Folktandvården Ludvika/Smedjebacken.

    Förhoppningen är också att tandläkarstudenterna ska se Folktandvården Dalarna som en potentiell arbetsgivare efter examen.

    – Vi har stor brist på tandläkare i hela Sverige och är beroende av att få in tandläkare även från andra länder, så vi hoppas att de vill komma tillbaka och jobba hos oss på Folktandvården Dalarna när de är färdiga med sin utbildning, säger Michaela Hedberg.

    Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
    Tillbaka