Uppsalalinjen ersätts av buss för sjuktransporter

Nyhet – 21 november 2022

Från och med 1 december 2022 kommer linje 93 mellan Mora och Uppsala att ersättas av den nya ­bussen för sjuktransporter. ”Vi hoppas att detta kommer att bidra med ökad patientsäkerhet och resekomfort för de som behöver ta sig till och från vårdbesök i Uppsala och Löwenströmska” säger Ellinor Holmberg, chef för färdtjänstenheten och sjukreseadministrationen.

Bussen för sjuktransporter kommer trafikera sträckan mellan Falun och Löwenströmska lasarettet. De patienter som tidigare rest med linje 93 från Mora kommer att få anslutningsresa till och från Falun.

– Det här är en positiv satsning i och med att bussen håller hög medicinsk standard. Den är utrustad på samma sätt som en ambulans och sjukvårdspersonal finns alltid ombord. Bussen har testkörts med liggande patienter sen september, och från och med 1 december kommer även sittande patienter att kunna transporteras, säger Ellinor Holmberg.

Samma remisskrav som gällt för resa med linje 93 kommer också att gälla för resa med bussen för sjuktransporter. Resan måste förbokas via Dalatrafiks beställningscentral senast 18.00 dagen innan aktuellt avresedatum.

Bussens 28 sittande platser kan bokas av patienter för sjukresor. De fyra liggande platserna kan endast bokas av hälso- och sjukvården via SOS Alarm.

Bussen kommer också att vara tillgänglig vid behov för allvarliga händelser, olyckor och större evenemang och ingå i Region Dalarnas krisorganisation.

Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka